muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El GOB demana la paralització dels camps de polo i del nou agroturisme de Campos

El GOB demana la paralització dels camps de polo de sa Barralina i del nou agroturisme previst dins l'espai natural protegit. Denuncien que el camp de polo que es pretén legalitzar i el que ara demana autorització ja estan construïts. A més, el primer, es troba en funcionament des de fa molts d'anys.

Pel que fa al nou agroturisme, previst dins la zona ANEI, s'ha pogut plantejar gràcies a la Llei del Turisme herència directa del govern Bauzá. En la llei es preveu que es pugui autoritzar la construcció sense declaració d'interès general i que quedi exonerat de complir els paràmetres d'edificació màxima dins la parcel·la.

Per això des del col·lectiu es qualifica d’«autèntic despropòsit que deixa en evidència els efectes perversos de la llei turística sobre el sòl rústic protegit», i afegeix que «la situació dels recursos hídrics de la zona és incompatible amb el manteniment dels camps de polo».

Dos camps de polo i un nou agroturisme a sa Barralina

Des de fa tres setmanes l'Ajuntament de Campos té posat a exposició pública tres projectes relacionats amb un agroturisme i dos camps de polo a la finca de sa Barralina.

Els dos primers projectes (legalització del primer camp de polo que funciona fa anys i la construcció d'un segon camp de polo, que fa mesos que està acabat) a nom de l'empresa Es Figueral Gran S.L.U. I un tercer projecte, el de la construcció d'un nou
agroturisme, a nom de l'empresa Sa Barralina S.L. Tots tres a nom del mateix propietari, D. Christoph-Daniel Crasemann.

Des del GOB s’afirma que a la finca de sa Barralina fa uns 10 anys que hi ha en funcionament un agroturisme i un camp de polo. Però es recorda que les dues construccions són il·legals. Mai han tengut llicència d'activitat i els responsables municipals, del Consell de Mallorca i de la Conselleria de Turisme del Govern Balear «han fet els ulls grossos» tot aquest temps.

Els activistes recorden que «fa uns mesos, i gràcies a la llei turística de Carlos Delgado, es va legalitzar l'agroturisme. I ara, el seu propietari, aprofitant la llei agrària de Company, demana la legalització del camp de polo com activitat complementària. Tot un despropòsit, si tenim en compte que un camp de polo és un camp on s'hi juga i per tant és una activitat esportiva. No agrària».

La Llei Agrària de l’exconseller Company

Amb aquesta llei, aprovada fa un any, el camp de polo era considerat una activitat agrària. Ara, des de la setmana passada, amb el Decret llei en matèria urbanística aprovada pel nou Govern Balear, el polo no és considerat una activitat agrària. A més, si es donés el cas, que un volgués fer un camp de polo just podria ser com a particular i amb un ús privat, mai com una activitat lligada a un agroturisme. I a més, hauria de comptar amb una declaració d'interès general que ara no té, ni ha sol·licitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 5 anys

Esta noticia lleva dos dias en portada y ha recibido 66 visitas, incluidas las de los trolls. Quien se la ha leido eso ya es un misterio. Eso da una idea del nulo interés periodístico de este papel de báter sectario. Y todavía hay quien afirma que el govern balear tiene que comprar este "diario". es decir, pagarlo a escote entre todos, para subvencionar la mediocridad. Hay diferencia cero entre comprar banderas de 10000 euros y comprar "prensa " que no vale ni el papel en el que esta impresa.

Valoració:-5menosmas
Per joan, fa mes de 5 anys

Esta foto es una manifestacion del gob?

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris