algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Sant Antoni de sa Pobla rep el títol de 'Festa d'Interès Cultural'

El vicepresident primer I conseller de Cultura del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, ha entregat aquest dijous a sa Pobla el títol que acredita Sant Antoni de sa Pobla com a Festa d'Interès Cultural (FIC), una declaració que va ser aprovada pel ple de la institució insular el passat 8 d'octubre amb l'objectiu de contribuir a la divulgació de la festa.

Segons ha informat el Consell en un comunicat, la devoció a Sant Antoni a sa Pobla es pot documentar des del segle XIV, perquè es poden trobar referències a la celebració de la festa des de 1365, segons recull l'informe del Congrés Assessor de Cultura Popular i Tradicional de Mallorca.

Durant l'entrega del reconeixement al batle, Biel Ferragut, Miralles ha destacat la importància de preservar el patrimoni immaterial i ha assenyalat que, declarant Sant Antoni de sa Pobla com a Festa d'Interès Cultural «no farem la festa més gran ni millor però si que pretenem divulgar-la per a contribuir a mantenir el seu esperit».

Per la seva banda, el consistori ha dit que el reconeixement «no ha de ser un títol penjat» sinó que ha de servir per a que la nostra festa «surti reforçada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris