muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Els pressupostos participatius d'Algaida destinen 108.212 euros a projectes decidits pels veïnats

Els pressupostos participatius d'Algaida destinen 108.212 euros a projectes decidits pels veïnats

Ajuntament d'Algaida

L’Ajuntament d’Algaida destina una partida de 108.212 euros del pressupost municipal de 2016 a diferents projectes que han estat elegit els veïnats i veïnades d’Algaida, Pina i Randa, dins el procés participatiu que s’ha fet en els darrers mesos.

Bona part dels projectes són millores en matèria educativa. Així, s’adobarà la teulada del menjador escolar, augmentarà l’espai d’ombra al pati de l’escoleta infantil, s’instal·larà sol aïllant a l’escoleta municipal d’infants, es condicionarà l’hort de l’escoleta d’infantil, s’instal·laran aparcaments per a bicicletes en el CEIP Pare B. Pou. A més a més, també s’embellirà l’entrada de Pina, es posarà en marxa un mercadet trimestral de reutilització i intercanvi de productes de segona mà, es millorarà l’arbrat de la zona del passeig de la carretera de Manacor i parc del Porrassar i es repintaran i senyalitzaran passos per a vianants i línies grogues a Son Arbós, Hortets i ronda.

El procés
Durant el procés del Pressupost Participatiu 2016, l’Ajuntament d’Algaida va rebre fins a 36 propostes de veïnats, associacions o entitats del municipi per valorar la seva possible inclusió en els pressuposts de 2016. D’aquestes, 16 foren desestimades per diferents motius com ara pel seu elevat cost que feia inviable la seva execució sense comptar amb ingressos extraordinaris finalistes d’altres administracions o perquè eren directament competència d’altres administracions.

Així, al final es varen poder valorar fins a 20 projectes. Votaren fins a 163 persones. D'aquestes, 112 ho varen fer mitjançant un formulari en línia de la web municipal mentre les 51 restants varen enregistrar en paper les seves valoracions de projectes a les oficines municipals. Al final, varen sortir elegits els esmentats projectes que s’inclouran en els pressuposts de 2016.

Els pressuposts de 2016 es duran a ple aquest dijous 19 de novembre en una sessió extraordinària.

Iniciativa
Per acabar l'acte de presentació dels pressuposts, la regidora de Serveis Socials, Gent Gran i Cooperació, Cata Fullana, va proposar a tots als assistents una activitat divertida, creativa i enriquidora.

Tots i totes haurien de dipositar dins una urna una proposta o una petició a l'Ajuntament, sense cap cost econòmic, per tal d'aconseguir un major benestar.

Des de fa anys l’Ajuntament d’Algaida fomenta la participació ciutadana en l’elaboració dels pressuposts municipals. S’inicià el 2012 en què es feren un seguit de reunions on s’explicà com eren uns pressuposts i com s’elaboren. D’aquesta manera, es marcà el camí perquè el 2013 i pels comptes del 2014 ja es pogués posar en marxa la participació amb propostes i votacions dels veïnats.

L’experiència es repetí pels d’enguany i ara pels de 2016. Durant aquests anys, l’Ajuntament d’Algaida haurà destinat prop de 475.000 euros en 32 projectes elegits i valorats pels veïnats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris