cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

L'IES de Son Servera, el primer de les Balears a implantar les 'tutories entre iguals' per evitar l'assetjament escolar

05-06-2015

L'Institut d'Educació Secudària Puig de sa Font, de Son Servera, va posar en marxa el 25 de maig la formació per al projecte 'Tutoria entre iguals' (TEI), un projecte de convivència per a la prevenció de la violència escolar que ja s'aplica amb èxit a 316 centres de l'Estat espanyol.

'Tutoria entre iguals' pretén sensibilitzar i formar els alumnes perquè siguin ells mateixos els qui vetllin perquè no es produeixin agressions al centre escolar. Com que els alumnes de 3r d'ESO faran de tutors als de 1r d'ESO, «hi haurà més de 60 ulls pendents del que passa als espais no regulats del centre». Segons indiquen en un comunicat els responsables del projecte, «això ajudarà a empoderar el grup per fer entendre l'agressor que no pot assetjar ni físicament ni psicològica».

Les agressions als centres escolars són força habituals: l'agressor sol ser una persona amb baixa autoestima que cerca reconeixement del grup a força d'agredir una víctima, que acostuma a ser més dèbil que ell. Els infants o adolescents víctimes d'assetjaments solen mostrar símptomes d'ansietat, s'absenten de l'escola (sobretot els dilluns), tenen somatitzacions, insomni, i intenten cridar l'atenció autolesionant-se –l'única forma que tenen, de vegades, per expressar que estan al límit. Mentrestant, els «espectadors» són les persones que saben i veuen tot el que passa però no diuen res per por a tenir conseqüències i passar a ser ells una víctima més.

El TEI és una estratègia preventiva contra la violència i l'assetjament escolar d'èxit demostrat en molts instituts.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Porreres, fa mes de 4 anys

Dedicat a; Per fer-s'ho mirar. Ajuda psiquiàtrica

El meu fill, que ara ha complert 26 anys, va ser víctima durant diversos cursos escolars de la burla i assetjament despietat per part d'uns quants indesitjables. A causa d'aquest continuat assetjament el meu fill no va poder concentrar-se bé en l'estudi i va suspendre bastants exàmens. Tot i que en diverses ocasions vaig intentar convèncer els 2 “papis” dels principals incitadors, no vaig aconseguir que em fessin cas. Fins que tot es va acabar quan vaig deixar d'escoltar tant al meu fill com a la meva dona, i de molt mala manera, vaig agafar de la corbata als 2 esmentats “papis”. (Quina pena, quina llàstima haver d'arribar a aquests extrems tan primitius) Encara que d'aquests fets fa uns 10 anys, segur que si ells llegeixen aquest comentari encara se'n recorden. Mira amic “Per fer-s’ho mirar”, es fàcil de recordar, el meu fill patia d'un tipus de miopia severa (avui gairebé curat després d'operar-se) i portava unes ulleres d'un destacat gruix lo que ho feia el blanc de la seva mofa. Conclusió amic "Per fer-s'ho mirar. Ajuda psiquiàtrica", a l'escola es va a aprendre i estudiar i si es perjudica a un assetjat, es perd l'essència mateixa de l'existència de l'ensenyament i tirem a les escombraries els impostos que paguem entre tots.

Valoració:5menosmas
Per Per fer-s'ho mirar. Ajuda psiquiàtrica, fa mes de 4 anys

Realment es sistema educatiu ha deixart d'ésser un lloc on es al·lots es formen i van a apendre coses : només se potencia es departaments d'orientació, "tutories entre iguals", resolució de conflictes, i bla, bla, i bla ... Només es parla de problemes, conflictes, assatjaments ..... És això una escola ? O és una altra cosa ? D'escola o institut en té més aviat poc ....

Valoració:-7menosmas
Per Xisca, fa mes de 4 anys

Enhorabona!
Susana, téns raó! En concret, fa set anys. De fet, varem ser finalistes al Premi d'Accio Magistral

Valoració:3menosmas
Per Susana Ballesteros Borrego, fa mes de 4 anys

Enhorabona Son Servera.
Una correcció al diari de balears. Fa anys que a l'IES Son Ferrer de Calvià està implantat aquest programa

Valoració:6menosmas
Per enhorabuena, fa mes de 4 anys

A ver si cunde el ejemplo

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris