algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Quatre jornades de protesta de la concessionària de la neteja de Manacor

Les protestes, convocades per CCOO, sorgeixen arran de la negativa de la concessionària Lumsa de pagar pujades salarials i signar un conveni digE

La Federació de Construcció i Serveis de CCOO Illes Balears ha convocat concentracions entre les 10 i les 11 hores del matí dels dies 19, 20, 21 i 22 de maig davant l’Ajuntament de Manacor, per protestar per la situació dels treballadors de l’empresa adjudicatària de la neteja viària d’aquest municipi, Lumsa.

Tal com ha assenyalat el secretari general de la Federació de Construcció i Serveis de CCOO Illes Balears, Miguel Pardo, «el conflicte sorgeix arran de la negativa de la concessionària Lumsa a pagar pujades salarials i a signar un conveni digne». Lumsa al·lega, segons declaracions el mateix Pardo, que l’ajuntament manacorí no està disposat a efectuar cap increment en el preu de la contracta.

Pardo assegura que no entenen la decisió municipal de congelar el preu del servei, i afegeix que «ni entenem ni compartim que aquesta decisió hagi de repercutir en els treballadors de la neteja viària, i més si tenim en compte, com publiquen alguns mitjans, que el consistori manacorí té un superàvit de 9 milions d’euros». En opinió del secretari general de la Federació de Construcció i Serveis, no es pot consentir que «els treballadors, com ha passat altres vegades, tornin a convertir-se en l’esglaó dèbil de la cadena».

En aquest sentit, apunta que el proppassat divendres es varen reunir amb el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor i els va transmetre, segons el parer de Pardo, que tenien més interès en la maquinària nova que en els sous d’uns treballadors que cobren el Salari Mínim Interprofessional.

Les concentracions dels dies 19, 20, 21 i 22 de maig, assegura Pardo, no seran les úniques iniciatives per resoldre el conflicte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris