cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Santa Maria, primer ajuntament que es fa soci de Som Energia

8548

Imatge d'un anterior ple al consistori.

Antoni Pol

El ple de l'Ajuntament de Santa Maria aprovà per unanimitat aquest dijous convertir-se en nou soci de la cooperativa Som Energia, esdevenint el primer ajuntament de les Illes en formar part de la cooperativa energètica, i el setè a tot l'Estat.

A més, el ple aprovà que realitzarà les gestions necessàries per a progressivament contractar el subministrament d’electricitat 100% renovable dels edificis o instal·lacions municipals. Així, es podria convertir en el primer ajuntament de Balears que contracta l'electricitat d'origen renovable.

Molts ajuntaments han signat compromisos públics i han realitzat plans energètics locals per a poder iniciar les accions necessàries per anar cap a un model de sostenibilitat.

Per exemple, el Pacte dels Batles per l’energia sostenible estableix un compromís de reducció d’emissions del 20% i de consum del 20% d’energia renovable pel 2020. El document va ser signat per 5.780 municipis d’Europa, 26 d’ells a Mallorca.

En aquesta línia, l’Ajuntament de Santa Maria del Camí, d’acord amb les directrius del Pla d’Acció de les Illes Balears contra el canvi climàtic impulsat per la Conselleria de Medi Ambient, aprovà el seu Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible, una nova demostració que el consistori santamarier aposta per l'energia neta.

Recordem que aquesta cooperativa de consumidors i usuaris, sense ànim de lucre, té l'objectiu d'impulsar un canvi del model energètic a partir del consum i la producció d'energia d'origen 100% renovable i descentralitzada. Ja compta amb més de 18.000 socis a tot l’Estat dels quals 1.000 són de les Illes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jehc, fa mes de 5 anys

M'agradaria saber si els domicilis particulars també poden accedir a aquesta alternativa energètica i de quina manera. He estat mirant alternatives del tipus energia fotovoltaica i el que entenc és que actualment el govern posa pegues per fer-lo cost-efectiu (la tecnologia ja la fa més econòmica en molts casos, però me consta que aquest actual governt PPero està venut a l'oligopoli (Endesas, Iberdroles,...) no aprovant el poder beneficiar els particulars si produeixen més, per poder bolcar l'excedent que es pugui produir, mantenint un cànon com un peatje de connexió si generes la teva energia solar i vols aprofitar-te volcant l'excedent. T'ho justifiquen dient que és perquè fas servir la infrastructura d'aquestes grans companyies (quina excusa més poc elaborada). Com sempre un negoci per mantenir les portes rotatòries que tant els agrada als actuals polítics.

Valoració:0menosmas
Per Jaume, fa mes de 5 anys

Enhorabona i benvinguts!

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris