nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

EU de Selva demana la retirada de la nova taxa de llicències urbanístiques

8359

EU de Selva ha reclamat la retirada de la nova taxa de llicència urbanística aprovada per l'Ajuntament.

Arxiu

EU de Selva ha reclamat la retirada de la nova taxa de llicència urbanística aprovada per l'Ajuntament. El partit ha considerat que la taxa “s’imposa sense una autèntica informació pública”, ja que molt poca gent llegeix el butlletí oficial i per part de l’ajuntament “no hi ha hagut voluntat de que els ciutadans la coneguessin i poguessin fer al·legacions abans de la seva aprovació”.

La formació política ha considerat que la taxa se superposa a l’impost sobre construccions, que ja es paga amb la concessió les llicències municipals. És per aquest motiu que s'oposen a aquesta taxa, que consideren “abusiva”, ja que suposa “un doble gravamen”.

EU ha recordat que el consistori justifica la imposició de la nova taxa “per a cobrir la prestació dels serveis administratius, tècnics i jurídics de la tramitació de les llicències urbanístiques” però ha considerat que aquest servei “ja estan compresos a l’impost sobre construccions i que no correspon posar un tribut complementari”.

El partit ha considerat que la taxa de l’1% del valor de l’obra nova i del 2% en el cas de pròrroga de llicència, amb un mínim de 150 euros per a cada cas obres majors. “És a dir és una quantitat considerable que s’ha de sumar al que ja es pagava fins ara”, ha insistit.

Manca de finançament
EU ha assegurat que les dificultats econòmiques que pateix l'ajuntament, “com la majoria de tots els ajuntaments, pel mal finançament i per les dificultats que li imposen les polítiques del govern del PP, però la millora dels ingressos municipals no es pot fer de qualsevol manera i no pot consistir amb un a dobles imposició pel mateix”.

El partit ha considerat que “no ens trobam davant una taxa que cobreixi un servei municipal que té un cost que no es cobreix d’altra manera (expedició de certificacions, per exemple) sinó d’un augment encobert d’un impost que ja existeix”.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris