nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
19°

La Comissió Llimona acusa el batle de Sóller de “protegir els interessos econòmics” del propietari d'El Sant Sepulcre

6320

La Comissió Josep Llimona ha reiterat que el conjunt escultòric del Sant Sepulcre ha de tornar al cementeri de Sóller.

Comissió Josep Llimona-Sóller

La Comissió Josep Llimona de Sóller ha acusat Carles Simarro (PP), batle del municipi, de “protegir únicament els interessos econòmics” del propietari de l'escultura del Sant Sepulcre. L'entitat ha considerat que el batle, en “minimitzar la sostracció d'aquest monument, permetre'n la còpia i autoritzar-ne el canvi d'ubicació, estimula i dóna ànims als futurs especuladors d'obres artístiques”.

La Comissió ha mostrat la seva “incredulitat i estupefacció” davant l'anuncia de l'Ajuntament de Sóller de sol·licitar un dictamen vinculant al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) relatiu a la futura ubicació del conjunt escultòric, obra de Josep Llimona, que fins fa dos anys estava al cementeri. L'entitat, en aquest sentit, ha recordat que la llei marca que els informes preceptius en matèria de béns d'interès cultural corresponen la Comissió Insular del Patrimoni Històric.

L'associació cultural ha defensat que l'informe de l'MNAC “pot tenir un caràcter orientatiu, però en cap cas pot esser vinculant ni decisori” i ha considerat que l'informe generarà un conjunt de despeses innecessàries. Així, ha exigit a l'Ajuntament que reclami l'informe pertinent a la institució insular encarregada de defensar el patrimoni.

Interessos personals
La Comissió, amb tot, ha denunciat que el titular d'El Sant Sepulcre “està vinculat amb el Patronat de la Fundació Amics del MNAC, la qual financin aquest Museu”. “Per tant, el titular de la concessió està en una situació immillorable per intentar influir en el futur dictamen del MNAC”, ha assegurat l'entitat. “L'Ajuntament, que indubtablement coneix aqueixa relació, no pot pretendre que l'informe sigui imparcial i vinculant, ja que el titular n'és part interessada”, ha afegit.

L'associació ha assegurat que el batle “ha encarregat aquest dictamen complint les ordres que li dicta aquest personatge”. L'entitat, a més, considera que el batle “no defensa l'interès de tots els sollerics, sinó que protegeix únicament els interessos econòmics del suposat titular de la sepultura”.

Finalment, l'entitat considera que amb l'actitud demostrada pel batle “qualsevol marxant d'art podrà comprar i vendre impunement qualsevol monument o conjunt escultòric situat al nostre cementeri, encara que estigui catalogat i protegit pel Catàleg del Patrimoni Municipal”.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris