nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Lluita verda contra la nova depuradora de Can Picafort

6292

El conseller Biel Company comprova el funcionament de la depuradora de Sant Antoni, a Eivissa.

R.L.

IniciativaVerds d'Artà insta l'Ajuntament a actuar i rebutjar el projecte de la nova depuradora, col·lectors i emissari de Can Picafort, perquè considera que suposa afegir «un nou risc de vessaments accidentals» en aigües de la Colònia de Sant Pere i la Badia d'Alcúdia.

La formació demana al batle Bartomeu Gili (PI) que es pronunciï i actuï contra un projecte que «encara que funcioni correctament no deixarà de tenir un impacte ambiental negatiu molt problemàtic».

La iniciativa, afegeixen, «podria tenir efectes catastròfics» en cas d'accident en la futura depuradora, ja que podrien produir-se abocaments directes d'aigües residuals a zones protegides LIC en aigües de Pollença i Alcúdia.

L'emissari projectat, una canalització que s'enduria mar endins l'aigua tractada a la planta per amollar-la lluny de la costa, està gairebé a la mateixa distància de la costa d'Artà que de la de Santa Margalida, i afirmen que vessaria sobre una prada de posidònia, amb el conseqüent perill pel litoral quasi verge dels voltants de la Colònia de Sant Pere.

Al·legacions
En el mateix sentit, la formació ecologista GOB ha presentat al·legacions davant el Ministeri del ram a la construcció d'aquesta nova infraestructura, per considerar entre d'altres factors que no resol el problema de forma integral, en no contemplar actuacions de millora sobre l’actual depuradora de Muro-Santa Margalida.

Els ecologistes també destaquen que l'esmentat emissari submarí fa que l'evaquació presenti importants riscos ambientals i considerables efectes negatius.

«No ha estat convenientment considerada l’alternativa de modificar l’actual depuradora de Muro-Santa Margalida per dotar-la d’un sistema de tractament convencional i depuració terciària, i s’han utilitzat arguments parcials quan no incorrectes per a descartar-la», apunten fonts del GOB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris