algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Revifen les crítiques antitaurines pel bou de Fornalutx

Una munió de gent segueix d'a prop l'arribada del bou de Fornalutx. En aquest esdeveniment duen l'animal fermat per les banyes.

Pere Bota.

Els moviments antitaurins es preparen per denunciar, un any més, el correbou que celebrarà la localitat de Fornalutx aquest divendres, 5 de setembre, en el qual lamenten que es farà patir un animal per entretenir la gent.

Els primers a alçar la veu en contra de la iniciativa 'festiva' al municipi han estat l'organització AnimaNaturalis, els quals afirmen un pic més haver intentat posar-se en contacte amb el consistori presidit per Joan Albertí, sense que cap membre de l'Ajuntament els hagi ni tan sols contestat.

Pretenien obrir una via de negociació per fer avançar la festa cap a altres opcions que no impliquin el sofriment animal, de la mateixa forma que ho han fet últimament alguns municipis espanyols, però just han obtingut el silenci per resposta.

A l'entitat animalista creuen que no és estranya aquesta postura, perquè Albertí fa anys que defensa el maltractament animal per a les seves festes i no escolta la voluntat dels ciutadans que demanen any rere any l'abolició del correbou.

"Si no és capaç d'intervenir davant l'intent de linxament per part dels seus veïns a un grup d'activistes que participaven en un acte pacífic per defensar els animals, com esperam que tengui sensibilitat amb un animal innocent", es demanen a AnimaNaturalis, recordant la tensió viscuda en anys anteriors entre partidaris i detractors de l'esdeveniment taurí.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fornalutxenca, fa mes de 6 anys

Jo sonc de Fornalutx. Tenc arrels allà, avantpassats, estim es poble, però gent com tú, merdós, m´avergonyiu cada setembre. En merdós diu que se duu es bou per ses banyes per a que no faci destrosses, que dins lu que cap és un moviment pacífic etc, etc, etc. Tú arribaries a justificar lo injustificable. No numés a Fornalutx, a molts llocs no hi havia carn per a tothom, i? Xerres com a ser humà, trasgiversant, parloteando... Deixa de pensar i raonar, i posa´t a sa pell de s´animal. Ell què sap de tot això, rei? Ell és un rumiante que de cop el fermen per ses banyes i el passejen enmig d´una gentada per amunt i per avall, no crec que ell tengui ganes de córrer darrera voltrus fermat, ara cap aquí, ara cap allà. Té un cervellet, un sistema nerviós, està en alerta, té por, està confós i vol partir. No me donis lliçons a jo, nin, que jo he anat a n´aquesta festa de petita (13 anys) i en fin, no sé si tu veus lu mateix que jo, però a jo me va bastar una vegada. Venga pandilla de hipòcrites, deixau tranquils es animals, que bastament tenen amb morir per a que mengem tots, que a damunt abans de morir han de passar aquest mal moment. I voltrus que disfrutau de fer-lo passejar amb aquestes pintes... es penós. Vergonyós. Cansinos.

Valoració:2menosmas
Per merdós, fa mes de 6 anys

Sent una persona que ha viscut distints correbous a distints llocs de sa nostra geografia, tot lo ample que la vulguem considerar, vull dir que a Fornalutx sempre ha estat, amb molta diferència, ón s'ha tractat millor a s'animal, que el duen fermat per ses banyes perque no faci cap desastre. Puc entendre que en ple segle XXI no tengui molt de sentit rememorar com devallaven es bou per a menjar-se'l, però és una tradició que mos recorda d'ón venim. Gent aïllada, que per menjar carn l'havia de comprar entre tots es des poble.
Aquesta xusma hipòcrita d'Anima Naturalis (no va ser pacífica sa seva actitud), si vol salvar animals, que se queixin de que no hi ha suficients lleis per a protegir cans d'abandonaments, que això si que genera sufriment. O xerrant d'es bou, sense sortir d'es tema, gràcies a ells, ara es bou ha de fer un trajecte adicional de Fornalutx a Ciutat perque a Fornalutx no se'l pot sacrificar "sense que sufresqui". Segur que li encanta es viatge.

I ara, a criticar i a tirar merda sobre es merdós, que, ademés de no estar amb sa tònica pseudo-progre d'anar en contra es correbou, escriu en salat! Però que s'ha pensat aquest puta mallorquinarro?

Valoració:-10menosmas
Per Por, fa mes de 6 anys

Una autèntica salvatjada injustificable.

Valoració:12menosmas
Per Sa Mopi, fa mes de 6 anys

I una bandera espanyola amb un bou al balcó. I turmentant a un pobre bouet. Aixo no és Fornalutx! Això és Sa Forasteria!
No esborreu res!

Valoració:9menosmas
Per Sa Mopi, fa mes de 6 anys

I a un balcó una bandera espanyola amb un toro! I turmentant a un pobre bouet! Aixo no és Fornalutx! Aixo és Sa Forasteria!

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris