nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

La FELIB crida a separar la responsabilitat dels càrrecs públics de la fatalitat

L'organisme fa costat a la família del jove mort i també al batle de Bunyola

6258

Tècnics de l'ajuntament i agents de la Guàrdia Civil inspeccionen el lloc del desgraciat fet.

Vasil Vasilev

La Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) lamentà ahir la tragèdia succeïda el cap de setmana a Bunyola, on un jove de 18 anys morí electrocutat amb un fanal, però al seu torn volgué fer costat al batle de la localitat, Jaume Isern, imputat per presumpte delicte d'homicidi imprudent.

A l'organisme que aplega les entitats municipals creuen que ja que els batles i regidors no poden controlar de manera efectiva i al detall tots els perills existents a totes les infraestructures del municipi, no haurien de ser tampoc responsables fins a les darreres conseqüències dels efectes que es puguin produir.

En aquest sentit, ratifiquen que des del "respecte" a les lleis i a les actuacions de la justícia, és del tot necessari marcar una clara línia entre les responsabilitats penals que es puguin exigir als representants públics, i la "simple concatenació de fets desgraciats", sense que en això hi intervengui en cap cas cap casta de "negligència" o "desistiment de les funcions".

«Isern estarà passant sens dubte per moments difícils per causes del tot alienes a la seva voluntat. Però en tot cas no podem oblidar altres casos similars ocorreguts recentment a l’illa de Menorca, que acabaren amb la renúncia del batle de Ciutadella per fets totalment aliens a la seva responsabilitat i de caràcter totalment fortuït i imprevisible».

D'aquesta forma recorda la FELIB la dimissió de l'exbatle ciutadellenc, José María de Sintas Zaforteza, pocs dies després de la mort de Núria Balcells Mur, de 66 anys, arran d'un accident en els "Jocs des Pla" de les festes de Sant Joan.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Grins, fa mes de 6 anys

Fatalitat? I els drets del ciutadans on queden?
Tenim dret a usar el serveis públics amb seguretat, sense perills deguts a la deficient gestió, a la deixadesa o a la incapacitat.
Les autorittats han assumit liurement una responsabilitat davant els seus ciutadans i electors. Si no ho fan be, exigir-les responsablitats es el minim. Especialmente si la gent es mor. Només faltaria.
La FELIB pareix fer una defensa corporativa abans que defensar a la gent del carrer.

Valoració:0menosmas
Per pep, fa mes de 6 anys

No es una seria de coincidències i fets desgraciats, es una irresponsabilitat política i humana, son molts els Ajuntaments que obligan i no vigilen les tasques del seu personal, obligant a fer treballs tècnics a personal no qualificat o als simples peons. Es ben necessari que es revisin les brigades dels ajuntaments i que quedin conformades amb categories i responsabilitats, ...
La FELIB peca de irresponsable al voler treure importància a la mort de un jove, això hauria de servir d'avís a tota la resta d'ajuntaments per que no torni a passar mai un cas com aquest.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris