cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

El GOB reclama la retirada del projecte de la ronda nord d'Inca

El GOB reconeix que Inca té “problemes greus de mobilitat”, però considera que el projecte generarà “nous problemes”.

Arxiu

El GOB ha demanat la retirada del projecte de la ronda nord d'Inca i l'adopció de “solucions adaptades a les necessitats reals” del municipi. Els ecologistes consideren que el projecte “no és una ronda urbana sinó una nova carretera a l'estil Matas-Munar”.

L'entitat, que reconeix que Inca té “problemes greus de mobilitat”, considera que el projecte no inclou alternatives reals i que la infraestructura generarà “nous problemes”. “La tipologia de via prevista, no es correspon a la concepció de ronda urbana, sinó que és una nova carretera que travessa sòl, majoritàriament rústic, amb els impactes greus que això comporta”, assegura.

El GOB, en aquest sentit, considera que l'impacte del projecte “és crític” i que afecta “molt negativament” el patrimoni natural i paisatgístic del sòl rústic del municipi. Segons els ecologistes, el projecte preveu “arrasar” més de 20 hectàrees, afectant 145 parcel·les, així com terres de cultiu i zones arbadres.

L'entitat considera, a més, que es “tallaran” tots els antics camins de municipi i que es “destrossarà” el paisatge rural al nord del poble que, mirant cap a la Serra de Tramuntana, quedarà “tallat” per la infraestructura. Els ecologistes consideren, a més, que el projecte “afavorirà l'especulació i el creixement urbanístic” de la ciutat de forma expansiva.

Impacte “inassumible”
El GOB, finalment, reitera que el projecte implicarà un “impacte inassumible” i considera que existeixen “alternatives reals” que podrien representar “un element integrador i fins i tot embellidor de la ciutat”. Així, les alternatives, segons els ecologistes, podrien “estalviar doblers públics i minimitzar el consum de territori”.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per el traducido, fa mes de 6 anys

Como sea que tengo un traductor personal, y por supuesto "bien pagá", le agradecería me tradujera al catalán las palabras siguientes ya que un servidor no tiene posibilidad por no dominar el idioma del lemosín. Muchas gracias: Adufe, alfeñique, artabán, atarre, belloto, cabetrso, calambuco, caldúo,calsalmas, caragote, ejarramantes, esbaratabols, fanfesquero, fillimoncias, foligoso, miganto, manegueta, metizaco, penarra, pasquela, pavitanto, peterete, sinentraero, sonso, teragote, tolai, zamacuco, zurcefrenillos. Tengo más. Gracias.

Valoració:0menosmas
Per casat amb inquera i propietari, fa mes de 6 anys

Sempre "retirant". Ara estam amb la mateixa cançó de quan s'intentava construir l'autopista central que, precisament, passa per Inca. La mateixa cançó. Qui del GOB no té cotxe?. Qui del GOB viatja sempre amb autobús o tren?. Jo he vist per l'autopista de Campos cotxes viatjant-hi amb el cartellet d'"Autopista, no". I que quedi molt clar que les coses s'han de fer amb "seny" i no construir per construir i que al final ens surti un xurro. Cal parlar i consensuar amb tots.

Valoració:-12menosmas
Per casado con inquera y propietario, fa mes de 6 anys

Siempre "retirando". Ahora estamos con la misma canción de cuando se intentaba construir la autopista central que, precisamente, pasa por Inca. La misma cantinela. ¿Quién del GOB no tiene coche?. ¿Quién del GOB viaja siempre en autobús o tren?. Yo he visto por la autopista de Campos coches viajando por ella con el letrerito de "Autopista, no". Y que quede muy claro que las cosas se tienen que hacer con "seny" y no construir por construir y que al final nos salga un churro. Hay que hablarlo y consensuarlo con todos.

Valoració:0menosmas
Per antelm, fa mes de 6 anys

La ronda d.Inca es un suicidi per la ciutat, per el seu comerç i per la convivencia i relacions amb la comarca del raiguer, i es una destruccio territorial molt important.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris