nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Lloseta es bolca amb el rector Carmona després de la renúncia

Carmona en una imatge d'arxiu.

E. BALLESTERO

Lloseta es bolca amb el seu rector, Paco Carmona, que ha presentat la seva renúncia davant el bisbe, Xavier Salinas, per pressions d'un sector ultraconservador de fidels que molts veïns vinculen amb la secció Comunió i Alliberament.

El rector continua sense confirmar la notícia i tampoc ho fa el Bisbat, que ahir va comunicar nomenaments en altres parròquies de la Part Forana. «En 16 anys que porto com a batle he ha hagut molts rectors i, personalment, la meva relació ha estat bona amb tots ells. Carmona no és una excepció», va dir ahir el batle de Lloseta, Bernat Coll, que, a falta de confirmació oficial, com la resta de veïns, dóna per fet el relleu.

La de Carmona no és la primera sortida d'un rector a Lloseta. Ahir eren molts els veïns del municipi que parlaven de dos sacerdots més. «Al final ens quedarem sense religiosos», deia el jubilat José Iglesias. «No hi ha cura que aguanti, a Lloseta hi ha massa gent que vol manar», deia una altra veïna que prefereix no revelar el nom.

Alguns veïns van mostrar la seva preocupació davant el relleu a la parròquia per si aquest implica un gir més conservador. «Teníem un capellà obert, modern i ara, depenent de qui entre, no sé si em deixaran batejar a la meva filla per no estar casada per l'església», explicava ahir una jove llosetina.

Els veïns destaquen l'obertura que va suposar per a l'església l'arribada del capellà al setembre de 2012. «Si en els funerals donava les gràcies per assistir als fidels i als que no són fidels, no feia mal a ningú i tampoc feia mal amb els seus sermons encara que de vegades no fossin els típics, però els beats no han parat fins que l'han carregat com quan li van retreure que nomenés la cadena Ser perquè deien que és una emissora d'esquerres i tothom sap que l'església ha de ser de dretes », comentaven ahir.

Després de la publicació de la notícia els veïns temen que Lloseta es quedi sense rector. «Era dels que vivien per al poble, dormia a la rectoria i ara diuen que ens enviaran a algú d'Inca a donar les misses», expliquen.

Carmona acostuma a barrejar-se amb els veïns i se'l pot trobar habitualment prenent una copa amb ells o xerrant animadament com un llosetí més.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 6 anys


Ja vos heu posat a esborrar missatges en què, jo i molts d'altres, vos retreim la vostra manca de respecte per la nostra llengua. I ho feim amb bones maneres.

Alerta, senyors redactors del dBalears, que hi ha més diaris on podem denunciar com eliminau tot quant no vos agrada perquè posa en evidència la vostra incúria amb la llengua.

Cap viu i orelles dretes.

Valoració:0menosmas
Per ticuta, fa mes de 6 anys

Al bisbat hauria de fer un comunicat esplicant al que pensa de tot al que esta passant a Lloseta.
Aquest Carmona esta intentant destruir tota la parroquia! La majoria dels qui parlen no tenen ni idea del que passa a dins la parroquia.

Valoració:1menosmas
Per tia, fa mes de 6 anys

Perdonau...pens què m' equivocat amb algún comentari.

Valoració:0menosmas
Per tia, fa mes de 6 anys

Me podeum explicar el què ha passat referent als comentaris que sembla no s'ha pubicat o estat borrat?

Valoració:2menosmas
Per Tia, fa mes de 6 anys

Acab de llegar un comentari sobre la noticia del prever de Lloseta i diu que no es va publicar. No dupt dela veritat del comentari. Jo no se què pensar,però a mi me va pasar ben igual però me fa mala espina.Gràcies.

Valoració:0menosmas
Per -----, fa mes de 6 anys

Jo ahir en vaig escriure un i l´han borrat. I no dèia rès dolent del rector, sinó tot el contrari.

Valoració:1menosmas
Per tia, fa mes de 6 anys

Deis que no hi ha comentaris referents el assunte de Lloseta però jo n'he llegit un i tambe escrit un altre. No ho entenc o jo no he trobat el lloc pertinent. Gràcies-

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris