nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Batles del PP demanen que el TIL s'apliqui enguany just a Primària

Alguns batles del PP han sol·licitar al Govern que aquest curs s'apliqui el Tractament Integrat de Llengües (TIL) només en els primers cursos d'Educació Primària amb la finalitat d'arribar a un acord amb els docents i que es posi fi a la vaga indefinida.

Així ho van traslladar durant la reunió que van mantenir amb el secretari general del PP, Miquel Vidal, la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, i el secretari autonòmic, Guillem Estarellas, en la seu del partit.

El PP va convocar els seus batles de totes les Illes a dues reunions ahir -una al matí i una altra l'horabaixa- i la resta han estan citats aquest dimecres al matí. L'objectiu de la cúpula popular és informar de la situació actual del TIL als batles, després que molts hagin demanat diàleg obertament al Govern perquè solucioni el conflicte actual o s'hagin posicionat públicament en contra del TIL i a favor de la vaga de docents.

A favor
En qualsevol cas, Vidal va assegurar que tots els batles del PP «estan a favor del TIL» i va lamentar la «manipulació de la informació» en relació al decret, així com la «tergiversació» que s'està fent sobre aquesta mesura per part de determinats col·lectius.

Va negar que el partit hagi donat cap directriu als batles de com han de pronunciar-se sobre aquesta qüestió i va deixar clar que aquestes reunions són «per a escoltar totes les postures i aclarir dubtes». Durant les trobades, els dirigents populars van informar els batles que el partit impulsarà mocions a tots els municipis a favor del TIL.

D'aquesta manera, es contrarestaria l'efecte de les proposta de l'oposició en contra del decret i en suport a la vaga de docents.

Els batles van deixar clar que volen que aquest conflicte s'acabi i van lamentar que els «esquiti» a pesar de no tenir competències en educació. Viuen el conflicte en primera persona ja que «ara és social i ens afecta directament», van assegurar alguns assistents.

Per aquest motiu, van insistir en la seva petició de negociació al Govern. Les primeres vares no van dubtar a fer algunes propostes, que la consellera i el seu equip van escoltar, encara que sense concretar cap punt.

Són molts els quals confien que avui, a la mesa de negociació amb els sindicats, s'arribi a algun principi d'acord, a pesar de reconèixer que la situació «és complicada».

Palma
El primer edil de Palma, Mateo Isern, que no va assistir a la reunió amb la resta de batles, va manifestar que és necessari que s'iniciï «com més aviat» i «sense condicionaments previs» el diàleg entre Govern i docents.

«Els grans perjudicats d'aquesta situació són els nostres fills», va assegurar.

Va precisar que «no hi ha d'haver condicionaments previs» en al·lusió a l'exigència dels vaguistes de retirar el TIL i readmetre els directors expedientats de Menorca per a començar a negociar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris