nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

El PP de Banyalbufar dóna suport a la vaga de professors

L'Ajuntament de Banyalbufar enllaçat.

U.H.

El grup municipal del PP de Banyalbufar dóna suport a la vaga indefinida de docents. Els regidors populars, Pere Joan Salleras i Margalida Barceló, han votat aquest dilluns a favor de la moció de suport als professors, promoguda per Proposta per les Illes (PI) i per Esquerra.

La moció proposada pel grup que governa, el PI, i per l'oposició, tal com explica Biel Seguí d'Esquerra, “dóna suport als docents, rebutja l'actitud d'un Govern que no vol negociar i per últim reclama a l'Executiu de Bauzá que escolti els sindicats i negociï”.

Cal recordar que ja el juliol del 2012, el PP va votar a favor d’una moció de Convergència per les Illes (CxI) perquè la llengua pròpia continués sent un requisit a l’hora de treballar a l’Administració municipal. La proposta es va aprovar per unanimitat, amb l’acord de CxI, Esquerra Republicana i el PP.

25 municipis rebutgen el Decret de llengües a petició del PI
El PI fa recompte de les mocions contra el TIL presentades aquest estiu a 35 municipis de Balears, 28 d'elles per iniciativa de regidors d'El PI. Dels 25 ajuntaments on s’ha aprovat, 10 han comptat amb l'abstenció o el suport explícit de regidors del PP.

El PI vol destacar que a 10 municipis de Balears aquesta moció ha prosperat gràcies a què regidors del PP s’han desmarcat de la línia oficial del Govern, en alguns casos mitjançant abstencions i a d'altres votant a favor. Són els casos següents:

-Sa Pobla (PP), Consell (PSOE-PSM-PI) i Banyalbufar (PI) varen aprovar la moció per unanimitat.

-A Lloret de Vistalegre on el Partit Popular governa amb majoria absoluta, l'abstenció d'un dels seus regidors va permetre que s'aprovàs la proposta.

-A Llubí es varen abstenir els cinc regidors del Partit Popular que governen en minoria. També a Pollença hi va haver 5 abstencions. A Lloseta, tot i la majoria absoluta del PSOE, també hi va haver dues abstencions de vot entre les files populars.

-Búger, on governa el PP amb el suport del PI, dues abstencions varen permetre tirar endavant la moció. Les mateixes que a Sineu (PP-PI).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joan Texidor i Guijarrubia, fa mes de 6 anys

Països Catalans. Periòdicament surt aquest tema com si fos un mal esperit engendrat pels catalans del Principat. Doncs no. Si cerqueu “Països Catalans” a la Viquipedia, trobareu que el terme «Paises Catalanes» es troba documentat per primera vegada en la monumental obra Historia del Derecho en Cataluña, Mallorca y Valencia. Código de las Costumbres de Tortosa, I (Madrid, 1876) del valencià Benvingut (o Bienvenido) Oliver i Esteller (Catarroja 02.12.1836-Madrid, 20.03.1912), jurista i historiador, vocal de l’Acadèmia Valenciana de Legislació i Jurisprudència, acadèmic de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, lletrat i posteriorment Director General de la Direcció General dels Registres i del Notariat i acadèmic de la Real Academia de la Historia (Madrid), i investigador “constructor” del dret privat espanyol.

Valoració:-2menosmas
Per Rammstein, fa mes de 6 anys

Es una noticia que se publicó en el Diario el País

Valoració:-2menosmas
Per Rammstein, fa mes de 6 anys

Todo esto tiene una explicación y muy sencilla, solo hay que tirar de la hemeroteca y remontarnos al año 1990.
Exactamente el 28 Octubre 1990 ,"El Gobierno Catalán debate un documento que propugna la infiltración nacionalista en todos los ámbitos sociales ".Incluyendo Valencia y Baleares.

Valoració:-1menosmas
Per .., fa mes de 6 anys

Un PP, el PSOE lo mismo, que en un lugar dice una cosa y en otro la contraria no merece que se le vote. Y debe quedar muy claro que nunca he votado, comunismo, catalanismo, socialismo, separatimo, independentismo etc. etc. A los que se desmandan se les debería de echar a la p... calle con cajas destempladas. En un partido se está, o no; pero si estás en él tienes que obedecer a la dirección te guste o no. Si no te gusta, te vas a tu casa.

Valoració:-13menosmas
Per Ferran, fa mes de 6 anys

Aquest suport no sé si es real o si ho fan per salvar un poc els mobles de la intransigent i insensata política educativa del seu partit.

De tota manera, avui els criden a capítol i imagin que els hi demanaran que no ho vagin en contra de les directrius centrals de partit, no fos cosa que hi hagi alguna ment raonable i pensant que vagi en contra del seu líder!.

El que haurien de fer és seure amb el col·lectiu docent, arxivar els expedients injusts als directors de Menorca i implantar un pla de millora lingüística que compti amb el visitplau de la comunitat educativa i els experts en pedagogia i ciències de l'educació. Si no es fa així, mai no es resoldrà el problema i sortirà tota la societat perjudicada.

Moltes de pares han vist que el seus fills de 1r d'ESO no poden seguir les matèries en anglès i que el material escolar és poc més que un còmic, reduint els continguts a un mínim inacceptable. Aquest no és el camí per millorar l'educació dels ciutadans de les Illes.

Valoració:14menosmas
Per tanmateix, fa mes de 6 anys

A "Joan Sastre - Manacor",
no crec que sa gent estigui en contra d'un ensenyament trilingüe. Jo, personalment, crec que és una bona idea ensenyar català, castellà i anglès. De fet, a Catalunya s'està implantant també aquesta idea.
Però crec que el TIL implica qualque cosa més, i és això el que no convenç, i per això el rebuig expressat en la vaga.

Valoració:24menosmas
Per Orzouei, fa mes de 6 anys

Hem arribat a un tot val....aquí se demostra s'intransigència dels manifestants, a la Ser avui, n'Angels ha ficat sa pota fins abaix diguent que a Balears no hi ha hagut tanta immersió lingüística com a Catalunya...en resum, molts recolçaríem una lluita per sa millora de s'educació en beques, professorat, millora de s'acces a sa funció docent, però s'implantació des TIL no és motiu suficient per què els alumnes perdin classe així, i deixem que ses coses caiguin pes seu pes...implantem es TIL d'una vegada com se va implantar s'immersió, i desprès veurem que feim!!!! Potser ens duguem una sorpresa i funcioni!!!!

Valoració:-23menosmas
Per Franco, fa mes de 6 anys

!!!!!!!!!!!!!!! ARRIBA ESPAÑA !!!!!!!!!!!

Valoració:-12menosmas
Per Paula, fa mes de 6 anys

Aquesta vaga serà un punt d´inflexió per al PP. Potser ara molta gent es plantejarà perquè els votava... I potser més d´un regidor del PP anirà a oferir el seu treball honest a algun partit menys espanyolista.

Valoració:22menosmas
Per Goriet, fa mes de 6 anys

Aquest Joan Sastre de Manacor no existeix, és un simple troll pepero, que penja les mateixes pardalades a totes les notícies que fan referència al TIL.
Ni és professor de res, ni tan sols sap redactar mínimament.
Així que, ja ho sabeu, ni p... cas als intoxicadors que es fan passar pel que no són.

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris