nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Muro diu 'NO' al TIL

Tots els grups municipals menys el PP voten a favor de dues mocions contràries a la reforma educativa

Imatge d'arxiu d'un plenari celebrat al consistori murer.

M. Nadal.

Un altre consistori mallorquí ha mostrat el seu rebuig a la irrupció del tractament integrat de llengües (TIL) a les escoles de Balears el proper curs escolar.

Aquest pic ha estat a Muro, on la reforma educativa que promou la conselleria d'Educació fou reprovada per dues mocions, les quals només comptaren amb els vots contraris del Partit Popular.

Segons han explicat fonts del Pi, Proposta per les Illes, la proposta municipal contrària a l'aplicació del també conegut com a decret de llengües va dividir l'equip de Govern que encapçala Martí Fornés, el qual està format per Convergència democràtica Murera (CDM), el PP i la Lliga. En aquest cas, només els populars es posicionaren en contra del rebuig municipal.

La primera de les mocions fou proposada per part dels grups de la Lliga i Entesa per Muro, i es basa en l'argument que el Govern Bauzá amaga amb el TIL la intenció d'arraconar la llengua catalana pròpia de Balears. A més, consideren que el decret es vol posar en marxa de manera precipitada i poc reflexiva, sense el necessari consens i sense tenir en compte l'opinió dels docents.

Per la seva banda, els socialistes incorporaren una proposta que censurava l'actitud del Govern i del conjunt del Partit Popular d'assetjar i criminalitzar els professors des del principi de la present legislatura.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per arrom, fa mes de 7 anys

Domes serem lliures si tenim un estat propi: INDEPENDENCIA I DIGNITAT. Prou de dependencia de le Espanya corrupta i xucladora.

Valoració:3menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 7 anys

Mis opiniones,como las de cualquier forista, serán o no irrelevantes,pero lo que es seguro es que las mociones de los ayuntamientos sobre el TIL no tienen importancia alguna. El diario Balears comenta todo lo que puede perjudicar al PP y al funesto Bauzá,pero aquí pincha en hueso.

Valoració:-7menosmas
Per Pedro, fa mes de 7 anys

Tenir majoria absoluta no significa que el Govern pot fer fer el que li passi pels nassos, sinó que pot ser el govern de tots els ciutadans, i governar amb plens poders per fer les coses ben fetes sense una oposició que li faci la traveta. Aquest govern no escolta ningú i està obrant així com li dóna la gana. Això no és democracia.

Valoració:31menosmas
Per XL, fa mes de 7 anys

El TIL és una aberració i ningú amb dos dits de front el vol pels seus fills ni pes seus alumnes.

Valoració:19menosmas
Per Sol i Terra, fa mes de 7 anys

Bart O'Lomé: Les teves opinions sí que ho són "irrelevantes" tan irrelevantes que més aviat fan com a oi.

Valoració:31menosmas
Per Dragonet., fa mes de 7 anys

Visca Muro!

Valoració:27menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 7 anys

Ese es un asunto sin importancia.Los Ayuntamientos son manifiestamente incompetentes en la materia. Sus mociones en este punto son irrelevantes.

Valoració:-8menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 7 anys

Ja no poden imposar-nos l'espanyol en aquest fòrum perquè no contestam ni valoram els comentaris en foraster; moltes de vegades ni tan sols els llegim. Per a nosaltres aquest idioma, aquí, ni és útil ni necessari; en canvi, el català és imprescindible per a Bart O'Lomé, mallorquí, Mallorquín, Biodramina, Rafa, emigrante, etc. perquè han de llegir contínuament en la nostra llengua per tal d'intentar de contaminar, després, el fòrum amb la seva llengua imperial; cosa que no aconsegueixen cada vegada que actuam com he dit al principi.

Valoració:20menosmas
Per rojos contra azules, fa mes de 7 anys

si yo digo blanco tu dices negros , si yo hablo mucho , tú hablas más , si yo tengo una moto yo tengo una más grande , si yo ,...
ayuntamientos rojos , ayuntamientos azules , letras granes , letars más grandes .
que bonito es vivir en Mallorca , tanto esfuerzo para luego hacer lo mismo en la proxima legislatura pero con otro nombre , lo mismo paso con Son espases y lo mismo va a pasr con el til .
la guerra por el poder empezo el primer dia qu llego a la presidencia el pp , ahora nos toca a nosostros destruir , porque siempre es más facil destruir que construir , todos queirern cambiar la constitución pero como no se van a entender porque cada uno mira por su interes y no el de todos , al final todo sigue igual y este país va a cambiar de nombre de España por el de Pandereta .
saludos señores politicos sigan igual y se van a llevar por delante a lo más bonito y sagrado que tenemos nuestros niños y con ellos nuestro futuro .
corea 98 % de universitarios , fracaso escolar del 2 % .
españa 50% de universitarios , fracaso escolar entre el 30 y 40 % .
saludos y sean más decentes por una vez , no jueguen con el adoctrinamento de nuestros niños o peor de todo con la ignorancia .
que no hay peor persona aquella que cree saberlo todo y que s elo merece todo siendo un ignorante

Valoració:-12menosmas
Per sorprès, fa mes de 7 anys

en bartolomé no comenta aquesta notícia?

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris