algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Un altre centenar de voluntaris treballa en la reforestació de la Serra

1109

Les activitats de neteja de la zona afecta pel foc començaren la setmana passada. Els voluntaris lleven la brutor i talen els arbres calcinats.

M. CARRERAS

Un centenar de voluntaris han treballat avui matí, per segon dissabte consecutiu, en les tasques de neteja, control i futura reforestació de la zona de la finca de la Gramola a Andratx. Aquesta finca és una de les afectades per l'incendi de la Serra de Tramuntana que cremà 2.335 hectàrees de massa forestal.

Aquests treballs estan organitzats per l'Ajuntament d'Andratx i Protecció Civil, en col·laboració amb la Consellaria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori i tècnics de l'Ibanat. Els tècnics de l'Institut s'han desplaçat a la zona per assessorar els voluntaris i coordinar les tasques i la protecció del terreny.

Els grups de treball es distribueixen en neteja i recollida de residus, i tala d'arbres.  Amb els arbres es construeixen, a més, les barreres de protecció que evitaran que el terreny erosioni en època de pluges.

Llorenç Suau, batle d'Andratx, ha treballat com un voluntari més, acompanyat pels regidors Katia Rouarch i José Ramón Baeza. Suau ha agraït la “col·laboració i esforç” de tots els voluntaris, i ha recordat que “encara queda molta feina per fer”.

Voluntaris
Els interessats en ser voluntaris s'han de descarregar la fitxa d'inscripció de la web de Protecció Civil Andratx i enviar-la firmada, adjuntant amb una fotocòpia i foto de DNI o passaport.

A més, l'Ajuntament d'Andratx ha anunciat que bonificarà amb el 95% les llicències d'obres per als habitatges dels propietaris afectats per l'incendi del passat 26 de juliol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris