nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
19°

Valldemossa i Formiguera, agermanades

El batle de Valldemossa, Nadal Torres i el de Formiguera Philippe Loos, obrint la bandera de l'Ajuntament de Valldemossa amb que va obsequiar Torres a Loos.

Ajuntament de Valldemossa

Les poblacions de Valldemossa i Formiguera estan agermanades des del passat 19 d'agost. L'acte oficial d'unió s'ha celebrat a la localitat francesa, situada als Pirineus Orientals, a la regió del Rosselló.

Els vincles d'aliança entre els dos municipis són principalment històrics. Ens hem de remuntar a temps dels Reis de Mallorca, particularment amb el rei Sanç, que habità els casals d’aquestes dues poblacions en el segle XIV. A Valldemossa, es manté encara el Palau del rei Sanç i a Formiguera, en queda només, part de la façana del que en el seu temps va ser el Palau d'aquest rei, a on va morir el 1324.

La iniciativa d'agermanar aquestes dues poblacions va ser del professor de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Joan Mir, el qual va fer l’informe de la proposta i d'intermediari entre les dues poblacions per arribar a fer possible l’agermanament. Els respectius plens municipals decidiren agermanar-se oficialment i reprendre aquests vincles d’amistat, basats en la historia, la cultura, i la llengua catalana com a pròpia de les dues poblacions. Els objectius comuns són sustentar i desenvolupar intercanvis amistosos, turístics, culturals i socials.

L'acte oficial d'agermanament es va fer el passat dilluns a l’Ajuntament de Formiguera i comptà amb la presència del batle Nadal Torres i del tinent de batle i regidor de Cultura, Xisco Mulet, en representació de l'Ajuntament de Valldemossa i del batle de Formiguera, Philippe Loos i de la resta de regidors d’aquell Ajuntament. També hi assistí el professor de la UIB, Joan Mir, impulsor de la iniciativa.

Es tractà d'un acte senzill, participatiu i emotiu, que comptà amb l'assistència d'un gran nombre de veïnats del poble de Formiguera, ja que es tracta d’un poble de només 450 habitants. A l’acte, a part de la signatura oficial i dels discursos de cada batle i dels respectius regidors de Cultura de cada ajuntament es va fer una presentació de cada municipi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris