cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

ARCA denuncia la destrucció de marjades a Can Borràs

893

ARCA denuncia que les excavacions “destrueixen” un conjunt de marjades de gran valor patrimonial.

ARCA

ARCA denuncia unes excavacions a la zona de Can Borràs, en el Port d'Andratx, que “destrueixen” un conjunt de marjades de valor patrimonial. Segons l'entitat de defensa del patrimoni, les obres tenen per objectiu obrir un camí a la zona boscosa que “posa en risc” la conservació mediambiental i cultural. En aquest sentit, demanen a les institucions que aturin les obres.

L'associació assegura que la parcel·la on es realitzen els treballs té una extensió de 79.000 metres i segons el Pla Territorial de Mallorca (PTM) està declarada amb la figura d'ARIP boscós. ARCA creu que la intervenció que s’està duent a terme “és molt greu” i que cal “intervenir urgentment” per evitar que el mal que s’està ocasionant sigui major.

L'entitat ja va denunciar, fa dos anys, treballs semblants a la zona. En aquell cas, les obres foren suspeses per l’Ajuntament d’Andratx amb el decret 203/2011. Segons ARCA, després de les denúncies es varen dur a terme diferents informes de Patrimoni, alertant del jaciment arqueològic de l’Almudaina (04/70) i restes de ceràmica trobades en aquest indret.

És per això que ARCA demana a les administracions que actuïn amb “urgència”. En concret, insta a l'Ajuntament i al Consell de Mallorca a enviar-hi un tècnic per “avaluar la intervenció” i també que es comprovi “si les obres afecten elements patrimonials i si aquestes s'adapten a la llicència atorgada pel consistori”.

En favor de les cases del Carnatge
D'altra banda, ARCA s'ha mostrat favorable a donar un ús viable a les cases del Carnatge situades a Palma. L'entitat, que es reunirà amb les administracions, lamenta la “degradació” d'aquesta edificació singular i proposa que es converteixin en un “punt d'informació històrica i naturalista” combinat amb un petit bar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris