algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

El santuari de Lluc estrena noves sales d'acollida

896

La sala “Petit Lluc” és un espai infantil ambientat en les llegendes tradicionals del santuari.

G.S.

El santuari de Lluc ha estrenat noves sales d'acollida, un espai de benvinguda, situat en una de les torres d'entrada, on a través d'una taula interactiva es poden conèixer tots els llocs del recinte sagrat.

El bisbe de Mallorca, Javier Salinas i el vicepresident del Govern i conseller de Presidència, Antonio Gómez, han visitat les noves sales aquest matí, amb motiu de la seva inauguració.

Els representants institucionals han recorregut les noves sales en companyia del prior del Santuari, Antoni Vallespir; el batrle d'Escorca, Antoni Solivellas, i el president de la Felib, Joan Albertí.

La sala denominada “Cor de Mallorca” acull la projecció d'un documental amb àudio 3D que tracta sobre la història del Santuari i l'experiència d'un pelegrí que el visita, que es completa amb un vídeo sobre els valors de la Serra de Tramuntana.

L'“Espai Pastoral” s'ha creat amb la intenció d'atendre els visitants i les persones que necessiten una acollida espiritual. Finalment, la sala “Petit Lluc” és un espai infantil ambientat en les llegendes tradicionals del santuari.

La sala està il·lustrada amb la paraula i els dibuixos de Pere Juan. L'actuació duta a terme al santuari també ha inclòs la reforma de la piscina i el condicionament dels vestidors, així com la col·locació de nova senyalització en l'exterior i interior del recinte, amb informació explicativa en quatre idiomes, així com les noves rutes que faciliten la visita.

El vicepresident Gómez ha destacat que “les noves sales complementen l'oferta del Santuari sense desnaturalitzar la seva funció religiosa”. També ha assenyalat que “l'oferta cultural del Santuari contribueix a la desestacionalización turística de les Balears”. Per finalitzar l'acte s'ha celebrat una oració de clausura en la Salve de l'escolania.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris