algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

La carretera d'Andratx a Estellencs quedarà oberta al final de la setmana

El Consell de Mallorca calcula que reparar tots els danys de l’incendi a la via costarà uns 600.000 euros

834

El foc féu malbé la via d'accés a la localitat d'Estellencs.

Vasil Vasilev.

Una trentena d’operaris i devers una dotzena de voluntaris de Protecció Civil d'Andratx treballen de valent aquests dies, fins i tot a doble torn de matí i horabaixa, a la carretera Ma-10, entre Andratx i Estellencs, per poder retirar els pins cremats i netejar la via per obrir-la al trànsit al final d'aquesta setmana, segons la previsió de la Direcció Insular de Carreteres del Consell de Mallorca.

La previsió, segons el director insular de Carreteres, Rafel Gelabert, és retirar entre 350 i 400 pins cremats de les rodalies de la carretera per garantir-ne la seva seguretat.

Al llarg dels gairebé 15 quilòmetres de la carretera fan feina set operaris de l’empresa concessionària de conservació de la zona, més altres catorze de contractats expressament, així com 12 professionals més de les tres empreses especialitzades en la tala i la retirada d’arbres –Bajoket, Treballs del Bosc i Aserradero Can Just-. Així mateix alguns voluntaris més de Protecció Civil d'Andratx duen a terme feines de vigilància a la zona.

Amb la carretera un altre pic accessible es preveu que continuaran les tasques de neteja dels laterals de la via, així com la reparació de les barreres de seguretat, que també varen resultar molt danyades per l’incendi. Posteriorment, es durà a terme la instal·lació de les malles metàl·liques als talusos, que frenaran els petits despreniments.

En total, el Consell de Mallorca ha calculat que serà necessària una inversió de 600.000 euros per reparar tots els danys que va produir l’incendi a la carretera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris