cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Bauhaus obre demà amb polèmica

796

La polèmica acompanya l'obertura del nou gran magatzem marratxiner.

M.A. C.

Bauhaus, una gran superficie de 14.000 metres quadrats dedicada a la ferreteria, obre demà al públic amb polèmica.

La Federació d'Empresaris del Comerç de les Illes Balears, AFEDECO, i la patronal del petit comerç PIMECO, en un escrit dirigit a Tomeu Oliver, batle de l'Ajuntament de Marratxí, assegura que "estam segurs que el Consistori no permetrà l'obertura i funcionament de l'establiment comercial, anomenat Bauhaus, el proper dia 2 d'agost del 2013, si no disposa de la cèdula d'habitabilitat pertinent".

Així mateix, sol·licita una còpia "del certificat municipal de final d'obra o document equivalen pel qual s'acrediti que les obres s'han executat d'acord amb les condicions exigides a la llicència d'obres". L'escrit no ho diu explícitament, però desprén la sospita que la gran superficie comercial no disposa de la preceptiva cèdula d'habitabilitat.

L'escrit explica també que les entitats d'AFEDECO i PIMECO es veuen obligades a invocar el delicte de prevaricació mediambiental regulat a l'article 329 del codi penal.

Es refereix a l'autoritat o funcionari públic que, sabent-ho, hagi emès informe favorable sobre la concessió de llicències manifestament il·legals. També recorda que no es poden ometre pels funcionaris municipals les inspeccions de caràcter obligatori.

Evidentment, també és delicte silenciar la infracció de lleis o normatives de caràcter general quan el funcionari realitzi la inspecció obligatòria per lliurar el certificat de final d'obra. La pena que estableix el codi penal per aquests casos és de presó de sis mesos a tres anys i multa.

L'esmentat article del codi penal també es refereix en el punt dos a què s'ha de castigar "l'autoritat o funcionari públic que pel seu compte o com a membre d'un organisme col·legiat hagi resolt o votat a favor de la concessió sabent-ne la injustícia".

La marca propietària es defensà ahir d'aquestes acusacions, afirmant que té tots els permisos necessaris per a obrir l'establiment, també la cèdula d'habitabilitat. Aquesta, en concret, està segellada amb data de 31 juliol.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nofre, fa mes de 7 anys

el mal dels botiguers i comerciants que fan campanya permanent i continuada a favor dels valors que representa el PP, es que es creuen ser empresaris i sommien en tenir ells mateixos una gran empresa amb centenars de treballadors. no s'adonen que ells son infeliços treballadors per compte pròpia i que la dreta no els representarà mai front a les multinacionals.

Valoració:8menosmas
Per Pere Joan Lil·la, fa mes de 7 anys

Ja ho val !!!
Afedeco, Pimeco, PP, tot és la mateixa cosa ...
De qué vos queixau ara ? bossots !!!

Valoració:13menosmas
Per Pere de sa cuera, fa mes de 7 anys

Els qui haurien d'estar en contra de les grans superfícies voten majoritàriament al PP i després es lamenten... Idò problema seu.

Jo he decidit a partir d'ara comprar només a petits comerços no peperos. Ja estic fart de fer de capellanet. Si ho volen així que s'ho mengin ells.

Valoració:13menosmas
Per Pepot, fa mes de 7 anys

Si fa falta demà anirà a obrir la porta de Bauhaus el mateix batle. Saps què li fa d'il·lusió.

Valoració:14menosmas
Per Pep Mindango, fa mes de 7 anys

Cal defensar el petit i mitjà comerç, bàsicament per dues raons: 1) és un dels motors de reactivació econòmiva, 2) és nostre.
Crec que aquestes associacions no es casen amb cap govern; simplement defensen els seus legítims interessos.
Així sia.

Valoració:4menosmas
Per toni, fa mes de 7 anys

Estic confòs, però aquests d'AFEDECO i PIMECO no fan campanya pel PP?

Valoració:17menosmas
Per Joan Dolz, fa mes de 7 anys

De la destruccio del petit comerc, els responsables en gran part son el propi petit comerc que no s'adapta als seus clients i nosaltres els clients.

Valoració:7menosmas
Per Antelm, fa mes de 7 anys

Una destrucció de llocs de feina (per cada lloc de feina que crea una gran superficie en destruiex 1.4 ). I una xucladora de doblers cap a fora.

Valoració:16menosmas
Per Esteve, fa mes de 7 anys

Aquest tipus de grans superficies l´'unic que fa és destruir al petit i mitjà comerç destruint molts de llocs de feina. A més, de tenir un tracte normalment despersonalitzat i poc profesional.
defensem lo nostre i comprem al petit i mitjà comerç dels balears!

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris