nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Els socialistes de Calvià alerten que les seves escoles necessiten una repassada

995

El canvi d'algunes teulades d'uralita és una prioritat, segons indiquen els socialistes.

Els socialistes de Calvià han constatat, en diverses visites als Centres Educatius d'Educació Infantil i Primària del municipi, diverses deficiències en matèria de manteniment que consideren urgents.

Per això, el seu grup municipal ha presentat una moció que es debatrà en el ple del pròxim dijous 27 de juny en la qual sol·licita que l'Ajuntament que comanda Manuel Onieva (PP) es faci càrrec amb la major celeritat possible de les reparacions de manteniment que afectin negativament el benestar dels alumnes, així com dels docents.

La proposta del PSIB recull que sigui durant el període de vacances estivals quan es realitzin aquestes actuacions.

Entre les peticions que fan es troba la substitució dels arenals dels jocs infantils exteriors, el manteniment de les sortides d'emergència, el de les instal·lacions elèctriques,... Altres tenen un cost econòmic més baix, com per exemple pintar les instal·lacions o petits arranjaments, en general.

Els socialistes consideren que, donat el superàvit econòmic de la liquidació dels pressuposts de 2012, xifrat en més de 6 milions d'euros com el mateix gerent municipal reconegué, es poden escometre aquestes inversions.

Alfonso Rodríguez, portaveu municipal, defensa "la necessitat del compromís ferm de l'Ajuntament de Calvià amb el manteniment de les nostres escoles en condicions adients".

Per això, insisteix en la necessitat que "l'Ajuntament ha de cuidar els nostres col·legis, les seves instal·lacions, i invertir-hi perquè les condicions d'estudi dels nostres nins i nines siguin adequades. No poden seguir donant l'esquena a problemes greus com manca de calefacció, porxades d'uralita o arenals insalubres. És la seva responsabilitat", reclama.

Precaució amb la uralita
D'altra banda també sol·liciten que s'estableixi un calendari amb l'objectiu que a l'inici del curs pròxim s'hagin substituït per altres proteccions més adequades totes les planxes d'uralita que continguin amiant i que estiguin en pitjors condicions.

Finalment han sol·licitat que en aquells casos que les deficiències existents siguin estructurals, per l'antiguitat del centre, i es requereixi d'una rehabilitació integral o una nova inversió, s'insti la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern a realitzar-les "amb la major celeritat possible".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris