bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El PSIB d'Inca vol declarar el municipi "lliure de desnonaments"

Els socialistes proposen modificar l'impost de Béns immobles i les ordenances fiscals dels habitatges afectats

19994

Una de les múltiples protestes contra els desnonaments celebrada a Mallorca.

MARCOS CARRERAS

El PSIB d'Inca vol declarar el municipi "lliure de desnonaments" per tal de pal·liar el drama que viuen moltes famílies que no poden pagar les hipoteques. A més, el grup municipal exigirà a l'Ajuntament inquer que adopti mesures específiques, com la modificació de l'Impost de Béns Immobles, així com totes les ordenances fiscals que puguin afectar a un habitatge immers en un procés de desnonament.

El socialistes asseguren que dels 1.500 desnonaments que es van tramitar a Mallorca durant el 2012, 45 es van registrar a la capital del Raiguer. A més, afirmen que les xifres de 2013 "són desoladores". "A falta de mesures contundents per pal·liar el drama dels desnonaments per part del Govern d'Espanya i del Govern de les Illes Balears és imprescindible que l'ajuntament inquer, com administració més propera al ciutadà, adopti mesures específiques de recolzament i d'acompanyament d'aquelles persones que estan afectades o que poden estar afectades per aquest drama", asseguren els socialistes.

És per aquest motiu, que el grup municipal defensarà, durant el proper Ple, la proposta de declarar Inca "Municipi Lliure de Desnonaments". Els socialistes també reclamaran a l'Ajuntament que es comprometi a "no ordenar, excepte per expressa ordre judicial, la participació de la Policia Local en el desenvolupament de l'execució de desnonaments en casos d'habitatge habitual i permanent". Finalment, també volen que el consistori es comprometi a fer d'intermediari en els conflictes entre deutors i creditors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris