nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Resposta a les fal·làcies del PP sobre el tren de Llevant

La Plataforma pel tren de Llevant ha fet públic un comunicat on es dóna resposta a "les fal·làcies del Partit Popular" respecte a la necessitat d'acabar les obres.

En primer lloc, "no és veritat que el tren cobreixi només un 4% de la demanda", ni tampoc que "no hi hagi fet cap estudi" de la mateixa. Segons la plataforma, "l'estudi està fet i demostra que hi hauria 574.000 usuaris de Manacor a Artà", un nombre de passatgers que augmentaria fins a l'1.200.000 en cas d'ampliar el traçat fins a Cala Rajada.

El carril verd "també tindrà un cost i l'haurà de pagar el Govern Balear". En primer lloc perquè "s'hauran tudat unes obres fetes" i, en segon lloc, perquè molt probablement "s'hauran de tornar els doblers a Madrid". El Govern central aportà 80,5 milions d'euros per a l'objectiu finalista del tren. Si no es compleix el mateix, "el Ministeri de Foment els pot reclamar".

"Des que hi ha el Govern de Bauzá les Illes Balears són les que reben menys inversions en infraestructures de tot l'Estat", s'assenyala al comunicat. "No es pot renunciar a un conveni aprovat i gastar doblers propis en un moment de crisi", s'afegeix.

La plataforma també recorda que el projecte del Tren de Llevant compta al llarg de gairebé tot el recorregut "amb un vial de serveis per a l'ús de vianants i bicis".
Mentre que el Govern espanyol gastarà fins a l'any 2014 54.000 milions d'euros en infraestructures ferroviàries, "la inversió a Balears és de 0 euros". Fa dos anys que des de les illes no es reclamen "les inversions ja aprovades, com la del Tren de Llevant".

A més de demanar que es mostrin les liquidacions a fer per tal que no hi hagi més ball de xifres, la plataforma lamenta que el tren "s'hagi convertit en un camp de batalla política" i es demana a què s'ha degut el canvi d'opinió de molts representants del Partit Popular que abans hi estaven de cord amb aquesta infraestructura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris