algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

El 12% de joves de sa Pobla admet haver compartit fotos d’ells nus

Alumnes de l’IES Can Peu Blanc asseguren que 2 de cada 10 coneixen gent que ha practicat cibersexe o bé sexting en alguna ocasió

Un 12 per cent dels estudiants de l'IES Can Peu Blanc, a sa Pobla, admet que alguna vegada ha compartit vídeos o fotografies en què ells apareixen nus o seminus. Aquesta és una de les dades que revela l'enquesta sobre comunitats virtuals que han fet dos estudiants de Sociologia als alumnes de Can Peu Blanc i les conclusions de la qual havien de presentar-se dissabte en el marc de la tercera edició de les Jornades d'Estudis Locals de sa Pobla.

De fet, el treball realitzat pel pobler Antoni Simó Tomàs i la menorquina Teresa Quintana posa de manifest, també, que fins a un 19 per cent dels enquestats coneixen persones que alguna vegada han mantingut cibersexe o sexting. La coincidència de les xifres (un 12 i un 19 per cent) indiquen fiabilitat, observa Tomàs. El cibersexe es refereix a una forma de sexe virtual en què dues o més persones connectades a través d'una xarxa informàtica s'envien missatges sexualment explícits que descriuen una experiència sexual. És una mena de joc de rols on els participants fingeixen que tenen relacions sexuals, s'estimulen recíprocament, etc. El sexting, per la seva banda, es refereix a l'enviament de continguts eròtics o pornogràfics per mitjà de telèfons mòbils.

Les dades sobre els alumnes de Can Peu Blanc (institut on, a part de poblers, també assisteixen bugerrons i campaneters) vénen especialment al cas arran del que ha ocorregut a Menorca, on s'ha difós un vídeo a través de telèfons mòbils en el qual dos joves mantenen relacions sexuals explícites. Deixant ara al marge les conseqüències penals d'aquestes pràctiques, "no ha d'estranyar que augmentin, ja que el desenvolupament de les tecnologies de la informació ha pogut crear molts àmbits tan o més complexos que el sexe", aclareixen els autors del treball.

La majoria d'enquestats (el 52 per cent) reconeix que està connectat a les xarxes socials entre 1 i 2 hores al dia. El 18 per cent ho fa amb freqüències d'entre 15 i 30 minuts, sobretot a través del mòbil, i un 34 per cent, un cop al dia. Sis de cada deu són conscients que hi destinen un temps "considerable".

Entre les xarxes socials, les preferides són Facebook (65%), Tuenti (18%) i Twitter (11%). El 55 per cent creu que han generat un cert tipus de dependència cap a aquestes, però poc més de la meitat considera també que no fa falta consultar-les cada dia. 2 de cada 3 enquestats veu "necessari" tenir un perfil a les xarxes.

Una altra dada remarcable és la relativa a l'estrès causat per les xarxes socials. Quasi la meitat (un 48%) admet que algun pic els n'ha generat. Això no obstant, i "tot i que el grau de dependència augmentarà, cada cop més, podem dir que per ara els alumnes mantenen una vida social real, de tu a tu", matisa Antoni Simó Tomàs: el 58 per cent dels enquestats queda tres cops a la setmana amb els amics, fora de l'horari de classes, i se sent més acompanyat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris