cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

El Govern afirma ara que no vendrà el Centre Bit d’Inca

El gerent de l’IDI assegura que “està ocupat al cent per cent” i que es tramita la paralització del procés de desafectació

El Govern fa marxa enrere i diu ara que no té intenció de vendre el Centre Bit Raiguer, ubicat al polígon industrial de Can Matzarí d'Inca. "No hi ha cap previsió de treure'l a subhasta. De fet, hem iniciat el procés per revertir la desafectació", declarà ahir el gerent de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Balears (un organisme del Govern al qual està adscrit el Centre Bit), Joan Bibiloni.

Fa just un mes, l'Executiu autonòmic confirmà que tenia la intenció de treure a subhasta, amb deu immobles públics més, l'edifici que acull el Centre Bit Raiguer. "La previsió de vendre'l es va fer poc després del canvi de color en el Govern. Aleshores, estava gairebé buit i tenia pèrdues, però ara està ocupat al cent per cent i és eficient: totes les empreses es fan càrrec del que consumeixen en aigua, en electricitat, etc. Vist el compte de resultats, en cap cas no feim comptes subhastar-lo", va assegurar Bibiloni.

Felip Jerez, tinent de batle d'Inca i portaveu de l'equip de govern, recordà que "l'Ajuntament ha indicat sempre que el Centre Bit era una eina important per a la indústria i el comerç de la ciutat, per la qual cosa ens alegram que se n'aturi el procés de desafectació". Jerez reiterà que la decisió de paralitzar l'operació "ve del fet que les instal·lacions estan ocupades, actualment, al cent per cent".

Cal recordar que MÉS presentà una moció, en el darrer ple, demanant que no es tancàs el Centre Bit. Aleshores, l'equip de govern local ja avançà que l'Executiu havia fet marxa enrere.

El Centre Bit Raiguer té la seu al polígon d'Inca. El va inaugurar el rei Joan Carles l'any 1998. Té una o dues desenes de despatxos ocupats per empreses privades o per delegacions de les diferents conselleries i un auditori prou gran (és l'únic que hi ha a Inca) on regularment es duen a terme conferències i actes socioculturals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris