algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

El TSJIB acusa Campos “d’obstaculitzar” la demolició a les Covetes

L’Ajuntament de Campos no té gaire alternatives per no esbucar els 68 apartaments il·legals de les Covetes, malgrat els intents d’aturar el procés. El TSJIB va dictar el 28 de novembre passat una providència en què acusa el Consistori campaner –governat pel PP i +Acció– de voler “obstaculitzar” la immediata execució de la sentència que ordena la demolició de la urbanització.

L’escrit rebutja una sol·licitud de l’Ajuntament amb data de 21 de novembre, en la qual demanava al Tribunal que declaràs impossible l’execució de la sentència. El magistrat recorda que la resolució esmentada data de 2008 i, des de llavors, la Sala no ha fet cap petició fins fa 10 dies. Per tant, considera que la sol·licitud s’ha realitzat “fora del termini legal”.

La providència remarca que el 13 de juny passat, l’Ajuntament demanà al TSJIBque tingués per executada la sentència, per la qual cosa “aquesta petició inicial no combina bé amb la d’ara”, ja que “si s’ha de tenir per executada la sentència, no és lògic demanar-nos ara que declarem que és impossible legalment executar-la”.

Amb tot, el TSJIB pensa que el que deixa ben clar el Consistori de Campos, tant el 13 de juny com el 21 de novembre, és que la sentència, “que no s’havia executat des de 2008, tampoc no vol ara que s’executi”. En aquest sentit, la providència assenyala que l’actitud que defensa l’Ajuntament de Campos és “mil·limètricament” la mateixa que sosté davant del Tribunal la promotora, Marina Ernst SL.

L’actual petició del Consistori es va fer arran de la interlocutòria del 13 de novembre passat, que fixa els terminis per demolir els apartaments i que posa com a data límit per fer-ho el mes de maig de l’any que ve. Tant l’Ajuntament com la promotora han presentat sengles recursos, que el TSJIB encara ha de resoldre, apunta la providència.

Moció de PSM-IV-ExM

D’altra banda, PSM-IV-ExM presentarà una moció al Consell de Mallorca perquè la institució insular es faci càrrec d’un terç del cost d’esbucar els apartaments. El portaveu econacionalista, Joan Font, indicà que les primeres estimacions apunten a un cost d’entorn d’un milió d’euros.

“L’Ajuntament no disposa d’aquesta quantitat, per això creim oportú que es faci algun conveni”, digué. A més, PSM-IV-ExM proposa al Consell instar el Govern a pagar un altre terç de les obres.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep Lluis, fa mes de 8 anys

Que no tenen temps per llevar tota la bruticia?
--Pues els varen fer amb un parell de dies fent feina 24 h a "destajo" !
Que no tenen doblers per pagar les despeses de la demolició?
---Ido cap problema, tots a la presó! o a picar pedra!

ES INCREIBLE!!

Valoració:6menosmas
Per indignat, fa mes de 8 anys

Que ho paguin els constructors, els qui permeteren que es contruissin i els que han anat presentant recursos contra la demolició.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris