algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
17°

Inca iniciarà la reforma del Principal el 2013

L’Ajuntament destinarà al teatre una partida de 800.000 euros, provinents de la concessió del servei d’aigua previst per a l’any que ve

23268

El teatre Principal d’Inca fa sis anys que està tancat.

Antoni Pol - Arxiu.

Les obres de rehabilitació del teatre Principal d'Inca podrien ser una realitat l'any que ve. L'Ajuntament fa comptes iniciar-ne la reforma el 2013. Per això, en els pressuposts municipals de l'any vinent s'ha previst una partida de 800.000 euros per a aquesta finalitat. Els doblers procediran del cànon que pagarà l'empresa que assumeixi el servei de distribució de l'aigua potable del municipi. Així ho explicà ahir el batle d'Inca, Rafel Torres (PP), qui presentà el projecte de pressuposts municipals que ara haurà d'aprovar el ple. En tot cas, la transferència per a la inversió del teatre no es farà fins que no es materialitzi el cànon de la concessió.

Projecte de mínims

De moment, la intenció de l'equip de govern inquer és dur a terme un projecte de mínims que permeti utilitzar l'espai escènic i se'n pugui treure un rendiment social i cultural. De fet, si el pressupost inicial del projecte rondava els 11 milions, el que actualment maneja l'Ajuntament és d'entre 3 i 4 milions d'euros. Torres explicà que d'entrada "es disposa teòricament d'un milió d'euros d'ajudes europees que a hores d'ara encara no s'han localitzat al Govern".

D'altra banda, el batle indicà que si, en un moment determinat, Govern i Consell, com a copropietaris de l'edifici, no aporten finançament, se'ls demanarà que renunciïn a la seva part de propietat a favor de l'Ajuntament, que assumirà en solitari el lideratge del projecte i gestió posterior. Així mateix, l'objectiu de l'Ajuntament és que el teatre comenci a funcionar un cop acabades les obres, per la qual cosa volen decidir el futur model de gestió abans d'iniciar-ne la reforma. De fet, ja s'estudien diferents models de gestió pública i privada "per garantir que es pugui treure un rendiment social del teatre sense generar més dèficit a l'erari municipal".

Austeritat

La reforma del teatre és un dels aspectes més destacats dels pressuposts d'Inca, que pugen a 25,3 milions d'euros, un 3,57% més que enguany. Amb tot, l'austeritat continua marcant els comptes municipals ja que, com manifestà el regidor d'Hisenda, els recursos disponibles per a l'Ajuntament "no deixen gaire marge de maniobra". Així, un 39% dels doblers van a personal i l'altre 39% a despesa corrent, mentre que un 8% serveix per pagar el deute.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris