algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Victòria a mitges a la carretera vella de Pollença a Lluc

23218

Els excursionistes, en el moment de la lectura del manifest.

La recuperació de la carretera vella de Pollença a Lluc ha suposat una victòria a mitges. L’excursió reivindicativa per la titularitat pública d’aquesta via que es dugué a terme ahir dematí finalitzà, oficialment, a mitjan camí, perquè “no s’havien llevat tots els obstacles”. Els organitzadors donaren per acabada la ruta poc després de mitja hora de començar a caminar.

Joan Crespí, portaveu de la Plataforma pro camins públics i oberts, s’aturà just a la vora de can Pontico i ca na Borrassa, finques de la família del batle de Pollença, Tomeu Cifre (PP), on llegí el manifest. Agraí la presència dels poc més de 200 excursionistes que se sumaren a la marxa i destacà que si bé la setmana passada es va fer “una gran passa” per a la recuperació de la carretera, “encara queden alguns entrebancs”. En aquest sentit, Crespí manifestà que l’execució de la recuperació de la carretera vella “quan passa per la finca de ca na Borrassa i can Pontico és un nyarro  que no podem acceptar”.

Per tant, els Pro camins decidiren, com a organització, no emprendre cap acció reparadora pel seu compte i acabar l’excursió en aquest punt. Això no obstant, la majoria dels assistents continuaren la marxa fins a Lluc, encara que “a títol individual”.

A finals de la setmana passada, propietaris de les finques i el Consell de Mallorca eliminaren les barreres que impedien el lliure pas per aquesta via, de gairebé devuit quilòmetres de distància. En concret, els propietaris del monestir de Lluc i  de l’Empeltada llevaren les pròpies barreres, mentre que els operaris del Consell eliminaren les de Menut, propietat del Govern.

Les crítiques de l’organització foren ahir per al batle de Pollença, de qui demanaren públicament la dimissió, per ser “l’únic propietari de finques privades que no ha acceptat voluntàriament la resolució de la Conselleria insular d’Hisenda i Funció Pública” i per “ser un batle tancador de camins públics”.

En tot cas, en aquestes dues finques de la família del batle no hi havia cap barrera tancada que hi impedís passar. S’havien llevat els panys, de manera que les reixes –per evitar que en surti el bestiar que pastura per la possessió– es podien obrir i tancar per passar. Fou, tanmateix, una solució “insuficient” pels organitzadors.

Patrimoni

Tomeu Llinàs, en nom de l’associació de Cavallistes, també agraí la participació dels que ahir s’afegiren a la marxa, un acte de “defensa del patrimoni de tots els mallorquins”. Així mateix, hi assistiren  membres de Gadma i Amics de la Vall de Coanegra; i Biel Barceló i Antoni Alorda, diputats de PSM-IV-EXM, i el regidor de la formació a Pollença, Tomeu Cifre.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 8 anys

Gotzon, puc estar d'acord amb tu en què hi ha solucions millors, el problema és que el camí passa per on passa, i la normativa és la que és, per tant, alomillor la propietat de Can Pontico hauria d'haver aprofitat per dir per on ha de passar el camí, dona't que no està fiat, per tal de perjudicar el mínim, però no ha volgut fer-ho, ells saran el motiu.
I si la Conselleria no fa la recuperació del camó, podria ser acusada de prevaricació, per afavorir a uns i no als altres, per tant, aquesta és la situació, que per recuperar el camí, s''ha de fer de forma integra.

Valoració:-1menosmas
Per gotzon, fa mes de 8 anys

Jo també sóc excursionista de tota la vida i sempre m'he trobat amb barreres que les he obert i tancat respectuosament. Sembla que ara ens molesten les barreres. També veig que et molesten els xiprers, però no et molesten els trossos de camí en què també hi ha arbres al pas i no es fa res per arreglar-los. I a mi també m'agrada anar per on em dóna la gana però dóna la casualitat que sempre vaig pel camí més coherent i no creuo la carretera per fer 50 metres i tornar al mateix lloc. Ja et diré quants la creuen, encara que ja t'ho puc confirmar, cap; bé cap no perquè passaràs tu per reafirmar te en la teva tonteria.

Valoració:0menosmas
Per Excursionista, fa mes de 8 anys

L'assumpte es poder passar per on es vulgui i ara per ara el pas per Can Pontico no es pot fer per un caramull d'obstacles que ja s'ha mencionat reiteradament: perets,zona ajrdinada, unes arades en rodes de ferro que et poden baldar si passes de nit, munts de terra, cipresos, barreres i seudobarreres, etc. Un que no coneix la zona mai diria que per allà on passa el camí es un camí si no un recinte particular sense aperances de públic. Ahir quan vaig passar per allà i m'explicaren el cas alucinava.

Valoració:0menosmas
Per Gotzon, fa mes de 8 anys

Per què no ho compteu tot, i dieu que per passar pel tros de camí vell de Lluc de 50 metres qu'hi ha a Can Pontico, hem de creuar la carretera dues vegades?. Val la pena fer això?. Us sembla que hi ha algú que ho farà?. Siguem pràctics, emprem el sentit comú i deixem-nos de tonteries, doncs sembla que li donem moltíssima importància a un trosset de terreny i sembla que això de la "propietat", sigui del Consell o d'un particular està molt arrelat en tots nosaltres. O potser hi ha alguna cosa més??

Valoració:-1menosmas
Per S'ha d'obrir, fa mes de 8 anys

L’única legalitat vigent de la denominada carretera vella de Lluc a Pollença, la qual en els trams que no coincideixen també inclou el camí vell de Lluc a Pollença, es la que procedeix del Consell de Mallorca i de les publicacions del BOIB, les qual enumerem cronològicament:
1) Inici de l’expedient per a la investigació de la titularitat i, en el seu cas, la recuperació de la carratera vella de Lluc a Pollença, BOIB núm. 70 de 10-05-2007
2) Decleració de la carretera vella de Lluc a Pollença titularitat del Consell de Mallorca, BOIB núm. 187 de 18-12-2007
3) Inclusió en l’inventari de béns i drets del Consell de Mallorca de la carretera vella de Lluc a Pollença, inici de l’expedient per a la recuperació d’ofici de la possessió de la carretera vella i inici de l’expedient per a promoure la delimitació i fitació de la carretera vella, BOIB núm. 70 de 12-05-2011
4) Declaració formal de la possessió de la carretera vella de Lluc a Pollença, de recuperació d’ofici de la possessió de la carretera vella i de promoció de la delimitació i fitació de la carretera vella, BOIB núm. 76 de 29-05-2012

Valoració:3menosmas
Per et tsorro vei, fa mes de 8 anys

en Toni és un rebentafestes

Valoració:2menosmas
Per Bartomeu Duran, fa mes de 8 anys

Ja torna sortir de la lloriguera aquest defensor dels tancadors. Critica als que no obriren el camí; idò NO barrut, precisament la documentació per poder obrir el camí l'acceptà una directora del PSM, inquera per més senyes, documentació que ha permès l'obertura de la carretera.
No parles per res dels tancaments no retirats a les terres de la família del batle de Pollença. usurpadors del camí un grapat d'anys. Per què ?.

Valoració:4menosmas
Per Xavier, fa mes de 8 anys

I la majoria dels que NO es manifestaren ahir NO varen fer res ni quan governen ni mai per recuperar aquest camí. Quina barrassa.

Valoració:3menosmas
Per toni, fa mes de 8 anys

Alguns dels que es manifestaren ahir, quan governaven varen fer poca cosa per recuperar aquest camí... quina barra.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris