cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

El Consell lleva la barrera de Menut

568

Operaris de la brigada del Consell desmuntant, amb una màquina de disc (radial), la barrera de Menut, propietat del Govern autonòmic.

Elena Ballestero

De totes les barreres que hi havia –i algunes encara hi són– a la carretera vella entre Pollença i Lluc, l’única que el Consell va haver de retirar, atès que la propietat no ho feia, és la de Menut, una finca del Govern autonòmic.

Tal com havia avisat, el Consell  va iniciar ahir les tasques per retirar les barreres, reixes i altres obstacles que impedeixen transitar lliurement pels 18 quilòmetres de recorregut de la carretera vella de Pollença a Lluc. La representació del Consell estava formada per un grup d’operaris i per Miquel Barceló (secretari general tècnic de la Vicepresidència) i Margalida Pocoví (directora de Medi Ambient).

A les 8.30 del matí, la delegació del Consell ja era al primer punt conflictiu: la barrera que el santuari de Lluc tenia a l’inici de la carretera, entre la plaça de l’Acolliment i el camp de futbol. Allà, emperò, no s’hagué de fer res, ja que els frares l’havien retirada aquesta setmana. El prior del santuari i el gerent, Antoni Vallespir i Sebastià Sureda, acudiren a saludar amistosament la delegació del Consell.

La brigada es va traslladar després a la finca pública de Menut, disposada a comprovar si el Govern n’havia retirat la barrera il·legal. Encara hi era. Aleshores, el Consell contactà amb l’Executiu per saber si hi anirien a llevar-la, però finalment decidiren fer-ho ells mateixos. Hagueren de desmuntar-la amb l’ajuda d’una màquina de disc (o radial). Margalida Pocoví explicà, després, que “l’hem llevada nosaltres perquè hi hem arribat primer”. Més tard, operaris del Govern retiraren una cadena i una altra barrera, relatà Pocoví.

La següent parada era entre les possessions de Binifaldó i Muntanya. No la varen llevar, sinó que en retiraren el pany i hi posaren un cartell. Entre Muntanya i Ca n’Hereveta es féu el mateix.

Arriba la Guàrdia Civil

El darrer punt era a Can Pontico i Ca na Borrassa, finques de la família del batle de Pollença. S’hi retiraren els panys de les dues barreres i es va fer una feina dirigida a garantir-ne el pas lliure i, alhora, evitar que les ovelles surtin. Avui han de tornar-hi a acabar les tasques. La Guàrdia Civil s’hi personà. Miquel Barceló digué que “els havíem avisat per donar-nos suport durant tot el recorregut”.

En resum: els propietaris han retirat les barreres de l’Empeltada i de Lluc. Una de Menut la llevà el Consell i les altres, el Govern. Les dues de Muntanya i Can Pontico es conservaran “per evitar que el bestiar s’escapi”.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Blanquet, fa mes de 8 anys

Rotget posant un disc de trànsit per l'autoritat competent de prohibit el pas a vehicles no autoritzats o a motor o el que convengui ja esta tot solucionat. No veig on es el problema

Valoració:2menosmas
Per Rotget, fa mes de 8 anys

Estimats excursionistes, amants de la natura, se'ns ha acabat la pau per les rodalies de Binifaldó i del Tomir. Ja veig domingueros i més domingueros fent paelles i deixant fems per la Font des Pedregaret.

Valoració:-2menosmas
Per Procés ben fet., fa mes de 8 anys

.- L’única legalitat vigent de la denominada carretera vella de Lluc a Pollença, la qual en els trams que no coincideixen també inclou el camí vell de Lluc a Pollença, es la que procedeix del Consell de Mallorca i de les publicacions del BOIB, les qual enumerem cronològicament:
1) Inici de l’expedient per a la investigació de la titularitat i, en el seu cas, la recuperació de la carratera vella de Lluc a Pollença, BOIB núm. 70 de 10-05-2007
2) Decleració de la carretera vella de Lluc a Pollença titularitat del Consell de Mallorca, BOIB núm. 187 de 18-12-2007
3) Inclusió en l’inventari de béns i drets del Consell de Mallorca de la carretera vella de Lluc a Pollença, inici de l’expedient per a la recuperació d’ofici de la possessió de la carretera vella i inici de l’expedient per a promoure la delimitació i fitació de la carretera vella, BOIB núm. 70 de 12-05-2011
4) Declaració formal de la possessió de la carretera vella de Lluc a Pollença, de recuperació d’ofici de la possessió de la carretera vella i de promoció de la delimitació i fitació de la carretera vella, BOIB núm. 76 de 29-05-2012

Valoració:6menosmas
Per curiós, fa mes de 8 anys

Tracta de favor al Batle de Pollença?

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris