cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

El propietari de l’Empeltada en lleva les barreres

534

El pas per la carretera vella de Pollença a Lluc és ara lliure a l’altura de l’Empeltada. Encara queden altres reixetes i barreres.

Elena Ballestero - E.B.

El propietari de l'Empeltada, una de les finques que hi ha a la carretera vella de Pollença a Lluc, ja ha retirat les barreres de la calçada. Això no obstant, encara en queden d'altres, de reixes, obstacles i barreres que hi impedeixen el pas lliure. Precisament avui al matí, el Consell de Mallorca començarà a llevar-les.

Des de principis de l'any passat, el propietari de l'Empeltada és un matrimoni anglès. dBalears no ha pogut parlar-hi directament, però diverses fonts han apuntat que la retirada de les barreres obeeix a la voluntat d'evitar que aquestes, que funcionen amb un motor elèctric, puguin fer-se malbé en mans dels operaris del Consell. Altres fonts van indicar que els titulars de l'Empeltada, retirant les tanques, haurien volgut defugir un possible enfrontament amb la institució insular.

Les de l'Empeltada no són unes barreres qualssevol, són també un símbol. La premsa les va publicar en portada després que, una matinada de fa tres anys, diferents entitats pro camins públics les desmuntassin i se les emportassin fins a l'edifici que té el Consell al carrer de General Riera.

A pesar que les de l'Empeltada ja no impedeixin transitar de manera lliure, actualment encara queden una vintena més d'obstacles (reixetes, arbres, etcètera) a la carretera vella. Segons va anunciar la consellera insular Margalida Roig, responsable d'Hisenda i Funció Pública, els treballadors del Consell començaran a retirar-los avui al matí. Roig no volgué revelar als mitjans de comunicació ni l'hora ni el lloc exacte on iniciaran la feina.

Si entre avui i divendres, doncs, els mateixos propietaris o bé els operaris del Consell lleven les barreres i reixes restants, les persones que aquest diumenge marxaran en l'excursió "reivindicativa i reparadora" per la carretera vella entre Pollença i Lluc podran "passejar", tal com pretenen.

Guerra jurídica

Paral·lelament a totes aquestes accions, la Plataforma pro camins públics i oberts ha fet un escrit en el qual rebat els recursos administratius i judicials que alguns propietaris de finques per on passa la carretera vella han formulat contra l'acord del Consell que ordena la retirada d'obstacles.

El titular de l'Empeltada, precisament, hi hauria presentat un recurs contenciós administratiu (judicial) en què demana la suspensió de l'acord basant-se en un conveni que el Consell i l'expropietari signaren fa uns anys i segons el qual el traçat de la carretera havia de desviar-se. Segons la plataforma, el conveni no té validesa, ja que el batle de Pollença no el signà, a més d'altres presumptes irregularitats. La plataforma rebutja també el recurs interposat pels propietaris de ca na Borrassa i can Pontico.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bon atlot, fa mes de 8 anys

ÇVoldria deixar-li prou clar a la presidenta del Consell de Mallorca la meva voluntat de que ni un cèntim d'euro dels meus impostos vagi destinat a realitzar les obres de demolició de barreres. Això vol dir la meva exigència de que el més prest possible sian lliurats els expedients de reclamació de les despeses realitzades, sense perjudici de la imposició de sancions a aquells que han decidit no escoltar les decisions del Consell

Valoració:7menosmas
Per Sense Morro, fa mes de 8 anys

El nou propietari no és tan caparrut com l'anterior.

Valoració:5menosmas
Per toni, fa mes de 8 anys

Quines coses... és amb el PP governant amb qui es lleven les barreres

Valoració:2menosmas
Per caminaire, fa mes de 8 anys

Una mneys, ja tocava, a veure meam si els altres prenen llum i deixen d'usurpar un cam´públic

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris