cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Santa Maria declara que tot el camí de Coanegra és públic

L’Ajuntament obrirà una investigació per determinar si tres vies rurals més són també de la seva propietat

550

El camí de Coanegra enllaça Santa Maria amb Orient. Un tram de la via va per la vorera del torrent.

ULTIMA HORA

Tot el recorregut del camí de Coanegra, des de l'estació de tren fins al terme de Bunyola, és públic, i és propietat de l'Ajuntament de Santa Maria. Fins ara, es considerava que sols una part de la via esmentada (el tram que va de l'estació fins a la barrera de Son Oliver, el bocí transitable en cotxe) era de titularitat pública. La resta (de la barrera fins al terme municipal de Bunyola) constava com a propietat privada, tot i que els excursionistes sempre hi han pogut caminar lliurement.

Que la totalitat del camí de Coanegra és públic ho aprovà dijous el ple de Santa Maria per mitjà de la tramitació de l'inventari de camins públics del municipi. La batlessa, Rosa Vich (PSM), explicà que la decisió del Consistori es basa en un informe tècnic del Consell de Mallorca que determina que el titular és l'Ajuntament.

En la dècada dels 70, el Consistori santamarier acordà que el camí, des de la barrera de Son Oliver cap a dins la vall de Coanegra, era privat. Aleshores s'hi instal·là la barrera, que continua allà. Això no obstant, cal remarcar que el pas ha estat sempre obert als excursionistes. El de Conaegra és un dels camins més transitats de la serra de Tramuntana pels excursionistes. Enllaça Santa Maria amb Orient, i és la via mitjançant la qual s'accedeix a l'avenc de Son Pou o al salt del Freu.

Investigació

A banda del de Coanegra, l'inventari de camins municipals reconeix com a públic el del Cabàs, que està tancat amb una barrera. Alhora, el document diu que s'obrirà una investigació a fi de saber si els camins de Son Penjoi o les Forques, el de can Olesa i el del Serralt són o no propietat de l'Ajuntament. El de Son Penjoi és un camí que està també en litigi: és el que uneix la carretera vella Palma-Inca amb el camí del Raiguer i no se sap bé si pertany al terme de Consell, i Serveis Ferroviaris el va tancar l'estiu passat gràcies a un acord amb el propietari de la possessió de Mainou. El camí de can Olesa uneix Pòrtol amb la vella ermita de Son Seguí, i el del Serralt es troba a la sortida de Santa Maria cap a Marratxí.

L'inventari de camins restarà ara trenta dies en exposició pública. Atès el contingut, que aixecarà polèmica, cal preveure que alguns propietaris hi presentaran al·legacions. Una cop resoltes, l'inventari s'aprovarà de manera definitiva.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nofre, fa mes de 8 anys

enhorabona, a veura si ara tots els altres ajuntaments que encara no ho han fet, s'hi posen i aproven el seu inventari de camins publics abans que algú els pugui tancar.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris