muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Les Covetes: més de 600.000€ tudats

L’Ajuntament de Campos gastà entre 1994 i 2007 una gran quantitat de doblers en plets per defensar la legalitat dels apartaments. Ara, els campaners també n’hauran de pagar la demolició

23326

Els membres del PSM celebraren l'ordre d'esbucament davant els apartaments de les Covetes.

a.bassa

Els apartaments de les Covetes hauran sortit cars als campaners. El Consistori gastà entre el 1994 i 2007 més de 600.000 euros en recursos i plets per defensar la legalitat dels 68 apartaments que ara, tanmateix, s'hauran d'esbucar.

La major part de la despesa es va fer sota el mandat d'Andreu Prohens (PP), batle de Campos durant tres legislatures consecutives (des de 1995 fins a 2007). Es tracta, a hores d'ara, d'uns doblers tudats i molt criticats pels veïns, ja que suposaven una despesa de cabals públics en un procés que sols beneficiava empresaris privats.

Les obres dels apartaments començaren el 1994 i els litigis s'han succeït de llavors ençà. La majoria s'han resolt en contra del projecte urbanístic i a favor del GOB i PSM, impulsors de les accions jurídiques per aturar la construcció. La feina ha estat constant al llarg d'aquests 18 anys, però el GOB no ha pagat cap dobler al seu advocat, qui ha dedicat "moltes hores" al cas sense cobrar.

La darrera interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) del passat 13 de novembre, però, podria ser la darrera. L'Ajuntament haurà de tomar els apartaments abans del 15 de maig i, previsiblement, assumir el cost de la demolició. Així, almanco, ho assenyala l'escrit judicial. Aquesta despesa haurà de sufragada per tots els ciutadans de Campos.

El batle actual, Sebastià Sagreras (PP), ja ha anunciat la intenció d'acatar la resolució del jutge, malgrat que algunes veus ciutadanes han apuntat que no ho farà per ser fill d'un dels accionistes de la promotora dels habitatges, Marina Ernst.

Ajut supramunicipal

En tot cas, la intenció del primer edil campaner és demanar ajuda a institucions supramunicipals per pagar les obres de demolició. En aquest sentit, cal recordar que hi ha alguns precedents similars a Mallorca. Tant en les cases il·legals de Llucalcari com en el pont del Riuet de Manacor, els ajuntaments signaren convenis de col·laboració amb el Consell i el Govern per assumir la despesa. Sobre aquesta possibilitat, el portaveu de l'Executiu, Rafel Bosch, manifestà, després del Consell de Govern de divendres, que no s'ho havien plantejat.

La lluita de l'Ajuntament per salvar els apartaments de les Covetes acabà l'any 2007, quan l'equip de govern municipal d'aleshores (UM-Campos pel Canvi) aprovà retirar tots els plets interposats pel Consistori per evitar l'enderrocament dels habitatges. Per prendre aquesta decisió, la Sala encarregà un informe a un professor de la UIB, el qual concloïa que la il·legalitat dels apartaments era "exhaustiva i contundent" a partir de les sentències ja dictades.

El PSM es mantindrà "vigilant" a les Covetes

El PSM celebrà ahir, davant els apartaments de les Covetes, la interlocutòria del jutge que ordena l'esbucament d'aquestes edificacions situades devora el Trenc. Biel Barceló, dirigent del partit, destacà que "aquesta victòria del moviment ecologista", després de 18 anys de lluita, ha estat possible gràcies a totes aquelles persones "que s'han implicat en el procés", des d'entitats fins a ciutadans.

"Estarem vigilants perquè els moviments del PP a l'Ajuntament de Campos i a l'Estat no impliquin que es permeti edificar en aquesta zona devora l'arenal verge del Trenc", advertí Barceló. En l'acte, també hi varen participar antics i actuals regidors del Consistori campaner, a més del diputat Antoni Alorda; el portaveu en el Consell, Joan Font, i el secretari d'Organització dels nacionalistes, Joan Verger, entre d'altres.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquí, fa mes de 8 anys

LES Covetes?!?!?!!??

Quin oi de pancatalanistes...

Valoració:6menosmas
Per Vicenç, fa mes de 8 anys

Quina punyetera vergonya de politicarros que tenim, quins governats més inútils, quins malgastadors de dobbers públics, quins pocavergonyes, quins miserables, quins lladres. 600.000 euros abocats a la mar per defensar un cas del tot indefensable i perdut des de el començament.
Guarda de lladres!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Valoració:1menosmas
Per Ropit., fa mes de 8 anys

Campaners: Votau PP, votau PP, i vos anirà bé!

Valoració:30menosmas
Per QUI LA FA QUE LA PAGUI, fa mes de 8 anys

Fins que tots els polítics signin SI o SI una declaració jurada i la contractació d'una assegurança de responsabilitat civil durant tot el mandat, per assumir les responsabilitats econòmiques derivades de les actuacions i/o signatures de contractes, llicencies d'obra, convenis..... això seguirà passant. Cada legislatura firmam un xec en blanc als polítics.

Valoració:29menosmas
Per jrbs, fa mes de 8 anys

En aquest casos d'incertessa jurídica, s'hauria de convocar un referendum entre la població per els politics caparruts i interessats que no possen dobers dels seus, estiguessin legitimats.
Cas contrari, que responguin amb els seus bens.

Valoració:11menosmas
Per campaners, fa mes de 8 anys

i si el promotor hagués estat la mateixa persona que el batle que va donar el permís, també hauria de pagar el poble la demolició? o seria més just que fos la persona, amb nom i llinatges, que se'n fes càrrec?

Valoració:29menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris