cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

La fira més gran arranca amb força

23434

El batle d’Inca, Rafel Torres, l’instant que tallava la cinta inaugural del Dijous Bo.

M.NADAL

La fira per excel·lència de Mallorca, el Dijous Bo, va arrancar ahir horabaixa amb la força que li és habitual: paradetes a voler, carrers plens de gent i una certa alegria. La vaga general no s’hi notà gaire i quasi tot va funcionar bé, com cada any.

Ja en fa alguns que el tret oficial de sortida al Dijous Bo es dóna la vigília, allò que alguns anomenen, amb controvèrsia inclosa (algunes veus la consideren una denominació postissa inventada amb fins comercials), el ‘Dimecres Bo’. Sigui com sigui, dimecres horabaixa el centre d’Inca ja és una olla de gent que es passeja per amunt i per avall. Compres, no gaires, i gent, molta. La vaga no s’hi percebia.

A les 17.30 hores, el batle tallà la cinta, un acte amb el qual es donà la fira per inaugurada. Com marca la tradició, Rafel Torres en donà un bocí al portaveu dels Independents, Àngel Garcia. Un altre bocí va ser per al socialista Virgilio Moreno. Els qui quedaren  sense cinta foren els dos edils de PSM-IVerds, que no se sumaren a la comitiva d’autoritats perquè, tal com confirmaren ells mateixos, sí que varen fer vaga. Cal remarcar, per una altra banda, que l’equip de govern enguany no anava vestit a l’ampla, tal com havia fet els dos anys anteriors.

Abans de començar a fer la volteta per la fira, Rafel Torres s’adreçà a la premsa. Digué que havia passat pena que la pluja o la vaga general haguessin sabotejat l’esdeveniment, però que “tot ha anat bé i vull expressar satisfacció i alegria”. Torres es referí en concret als empleats de l’Ajuntament. “Només 5 o 6 persones han fet vaga. Tothom ha entès que avui era molt important fer feina. Celebr que hagin posat el Dijous Bo per davant de les reivindicacions sindicals”, manifestà.

La primera vara també mencionà la vaga que han de fer avui els treballadors de Serveis Ferroviaris de Mallorca, la qual podria suposar que més d’un 40 per cent dels trens no surtin. Torres es mostrà preocupat i reconegué que “sense cap dubte pot afectar el Dijous Bo”. “Sé que s’han habilitat autobusos a propòsit, però l’avantatge que té el tren és que deixa els visitants al centre d’Inca, i això no es pot substituir”, afegí. “De totes maneres, crec que la gent vindrà igualment, perquè venir al Dijous Bo és mostrar un compromís amb un dels signes d’identitat de la nostra illa”, sentencià.

Seguidament, la comitiva va fer la volteta, amb pràcticament totes les paradetes obertes. A partir de les 20 hores, els cellers començaren a omplir-se de gent que anava a sopar-hi, i més tard, el jovent va omplir els bars. Com cada any.

Atractius

Comparant-la als anys anteriors, l’edició d’enguany del Dijous Bo és més modesta. La crisi i les retallades també s’hi noten i l’efusivitat comercial i consumista s’han mitigat. Per exemple, l’ensaïmada i el gató gegant han desaparegut, igual que la subhasta del porc negre. Per contra, l’Ajuntament  ha decidit recuperar el correfoc.

Aquests canvis, però, no impediran que el Dijous Bo de 2012 tingui altres al·licients. Un dels que més interessarà als mitjans de comunicació és la presència simultània del president del Govern, José Ramón Bauzá; el president del Parlament i exbatle d’Inca, Pere Rotger, i Rafel Torres, l’actual primera vara. Les relacions entre els tres polítics esmentats han estat força tenses les darreres setmanes. També ha confirmat l’assistència la presidenta del Consell, la inquera Maria Salom.

A part dels polítics, el Dijous Bo oferirà una variada exposició de maquinària agrícola, de bestiar, productes artesans, flors i ramells, i  alimentació i plats típics de tota casta.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Gerard, fa mes de 8 anys

Aquest dematí tot passejant per Inca hem vist passar sa comitiva d'autoritats (en Don Bauzán + na Salom) i un munt de Guardias In[Civiles] d'uniforme i sense uniforme rodejant-los.

Ja no se'ls atraquen ni els cans, ben sols estan.

Gràcies Bombers de Mallorca pels vostres crits: "No hi ha doblers per a tants xoriços!!".

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris