algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Els incidents de Sant Agustí 2011 quedaran en un judici de faltes

El magistrat entén que els aldarulls de Felanitx no constitueixen delicte i els qualifica de desordre lleu

23960

Un dels moments de més tensió durant les festes de Sant Agustí fou quan Salom passà pel pal·li d’El Coso.

G. MAS

Els aldarulls ocorreguts durant les festes de Sant Agustí de Felanitx de l'any 2011 quedaran en un judici de faltes. El Jutjat d'Instrucció número 1 de Manacor considera que "els fets denunciats no tenen caràcter de delicte i poden ser constitutius de falta", en una interlocutòria dictada el 19 d'octubre passat. En tot cas, ara s'haurà d'esperar la sentència per poder dur a terme l'esmentat judici de faltes.

En el seu escrit, el jutge Ángel Mateo indica que la investigació s'inicià "per la denúncia presentada per la Policia Local de Felanitx per delictes d'atemptat a l'autoritat i desordres públics". Tanmateix, la interlocutòria sosté que "no existeix indici que determini amb precisió que cap dels imputats agredís o empenyés o escopís i copejàs una autoritat en concret, de manera que aquest és un delicte en què no és possible, a parer d'aquest òrgan judicial, fer una imputació genèrica". Segons la seva opinió, "hauria de quedar constància de qui agredeix una autoritat o agent en concret i la manera en què es fa, cosa que no consta respecte dels imputats".

Sobre la conducta dels imputats el dia dels fets, l'escrit del jutge sosté que "si bé com es veu en algunes imatges pot apreciar-se certament maleducada i agressiva, no considera aquest òrgan judicial que tingui suficient entitat" com perquè siguin considerades com a delicte de desordre públic, tal com assenyalà la Policia Local en el seu informe que remeté a Fiscalia. La interlocutòria conclou que els fets, "tot i ser de menor entitat", podrien ser considerats com a falta.

Els aldarulls es remunten a les festes de Sant Agustí de 2011, quan a la sortida de missa d'El Convent membres de la penya d'El Coso, com és habitual, sacsejaren les autoritats, amb la presidenta del Consell, Maria Salom, al capdavant. A diferència d'altres anys, però, la situació fou més tensa i la Policia Local va començar a ruixar amb esprai els assistents. L'equip de govern comanà una investigació sobre el que havia ocorregut a la mateixa Policia Local, el qual acabà a la Fiscalia i, ara, a un procés judicial obert en què hi ha onze persones imputades.

Multes

Així mateix, cal recordar que la Delegació del Govern interposà multes per valor de 5.000 euros a les onze persones imputades en aquest cas. Aquestes sancions estan ara paralitzades a l'espera d'una resolució judicial. Després d'aquesta interlocutòria, però, l'advocat dels imputats, Josep de Luis, considerà que l'import de les multes "amb tota probabilitat s'haurà de replantejar, des del moment que el jutge assenyala que es tracta de desordres lleus". El lletrat també destacà que els procediments d'aquest tipus -en relació al judici de faltes- "prescriuen als sis mesos".

D'altra banda, el jutge ha desestimat el recurs presentat per Josep de Luis contra la decisió del magistrat d'anul·lar dues providències dictades pel jutge substitut. D'aquesta manera, deixa sense efecte, entre d'altres, la declaració d'un testimoni sobre l'intent d'un assistent a la festa de sostreure l'arma a un agent.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jrbs, fa mes de 8 anys

Qualque cosa havia de dir al batlle, el seu càrrec no permet titllar d'irresponsable el policia local burro, no de prepotents als correcs dels PP. El rigor judiccial te per sort dels anomenats, aquestes circumstancies.
En tot cas, han quedat mes que retratats...com a ineptes compulsius.

Valoració:5menosmas
Per anant a Roma, fa mes de 8 anys

I que diu ara na Carretxeta i el Batle del PP? . O ´es ka nateixa mentida de la importació de basura?

Valoració:8menosmas
Per Pag qui deu, fa mes de 8 anys

Efectivament, les faltes les va cometre qui va ruixar amb esprai els infants, i qui li va transmetre l´ordre. Sabeu qui va ser, no?

Valoració:30menosmas
Per Al pa, pa., fa mes de 8 anys

Les faltes que va cometre el PP, no?
Perquè és obvi i clar com l´aigua!

Valoració:26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris