muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Casseroles a Sineu contra l’estàtua del rei Jaume II

La convocatòria es va fer ahir migdia a través de SMS i aconseguí concentrar una cinquantena de persones

28938

Els sineures feren sonar anit les casseroles contra l’estàtua a la plaça de l’Església.

M.N.

Els sineuers no van de bromes. I així ho demostraren anit. Una convocatòria a través de missatges de text al mòbil aconseguí arreplegar entorn de cinquanta persones davant l'estàtua del rei Jaume II de la plaça de l'Església per protestar contra la seva col·locació amb casseroles. D'aquesta manera, "celebraren" el dia dels Innocents. "Dia 29 de maig ens feren una innocentada a la plaça de l'Església. Si rebutges com es va fer allò, vine avui a les 20 hores a sordar el rei amb casseroles. Passa l'SMS a 10 persones", es podia llegir en el missatge que començà a circular a partir del migdia.

La iniciativa sorgí de la Plataforma 29-M, nascuda arran de la instal·lació de l'estàtua el passat 29 de maig per "fer veure que encara estam en desacord en la manera com es feren les coses i que ningú no s'ha pronunicat respecte d'aquesta qüestió". En aquests moments, hi ha sobre la taula un informe del Departament insular de Patrimoni, segons el qual la polèmica escultura "desvirtua la percepció de l'espai urbà i de la façana de l'església" de Sineu. Aquest document el redactaren els tècnics insulars el 25 d'agost, però no es conegué fins a principi d'octubre arran d'una denúncia del grup PSM-IV-ExM. D'ençà que es publicà l'informe, però, no s'ha fet res més. Per determinar el futur d'aquesta estàtua és necessari que l'informe passi per la Comissió insular d'Urbanisme i Patrimoni, passa que els responsables del Consell (PP) encara no han dut a terme.

De fet, els portaveus de la Plataforma 29-M de Sineu lamentaren ahir que l'informe "estigui dins un calaix", mentre que l'estàtua continua a la plaça. "No hi ha res clar: l'Ajuntament acceptà la donació quan ja estava col·locada i hi ha un informe insular en contra", recordà un dels portaveus de la plataforma, Carles Ramis. De fet, també insistiren que una de les clàusules de la dotació estableix que l'estàtua es canviarà d'ubicació si existeix un informe en contra, com és el cas. "Tanmateix, no s'hi ha fet res".

Per això, ahir, coincidint amb el dia dels Innocents, "celebraren" la innocentada del passat 29 de maig. "La innocentada ja ens l'han feta i, per això, avui venim a celebrar-la", exclamaren els assistents. De fet, molts sineuers no hi assitiren, perquè pensaven que es tractava precisament d'una innocentada.

L'estàtua de bronze, obra de Ricardo Gago, és una donació d'un grup de sineuers encapçalats pel promotor Joan Sastre. El dia de la col·locació ja esclatà la polèmica, que encara no ha acabat. Aquell dia, sineuers i membres del Círculo Balear s'enfrontaren verbalment sobre les senyes d'identitat dels mallorquins.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sinium bis, fa mes de 9 anys

Per a sinum II: si no ho dic a la cara a en Pedrito del PP, és que mai es possa a tir. sempre que ho trobo ho veig vestt amb calçons amb bufes (i bufants) enrevoltat dels faxes de torn. No se'l veu mai pel poble, no de bades, no s'hi sent!, i desprecia a la resta de gent així com deixa actuar a la seva panda.

Valoració:1menosmas
Per Biel, fa mes de 9 anys

Bono, però si hi ha un ex-batle a la foto! Aquell amiguet de la gran Apol·lònia del PP. Vaja un morro aquest personatget... no està empegueit de treure el nas de ca seva?

Valoració:1menosmas
Per Mosca collonera, fa mes de 9 anys

Tal vegada les coses no es fessin bé del tot, però no crec que una estàtua, que no ha costat res al poble, hagi de ser motiu d'enfrontament entre mallorquins. No crec que als seus promotors, que actuaren benintencionadament i sense interès personal, se'ls hagi de considerar enemics del poble mallorquí. Els sineuers farien bé de deixar tancar aquesta polèmica i tenir clar qui és l'autèntic enemic.

Valoració:0menosmas
Per Sinium II, fa mes de 9 anys

Parlant de collons, per què no vas tu directament i li dius a la cara?. Serà perquè també te falten collons? Efectivament per això serà.

Valoració:-14menosmas
Per sinium, fa mes de 9 anys

Estatua+grua+collons=nou capell per en Pedrito del PP, i a vendre cossiols s'ha dit!

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris