algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El 2012 es posarà la primera pedra de l’IES Sant Marçal

El conseller d’Educació anuncià ahir que es fan esforços per construir el segon institut de Marratxí. Alhora, unes 70 persones reclamaren el centre davant el Parlament

28930

Unes 70 persones reclamaren l’IES Sant Marçal davant el Parlament.

Ferran Aguiló(M.À.C.)

El Govern cerca fórmules per començar el segon institut de Marratxí. El conseller d'Educació, Rafel Bosch, assegurà, durant el debat dels pressuposts, que el 2012 es posarà la primera pedra de l'IES Sant Marçal. Mentre feia aquest anunci, una setantena de persones reclamaven el centre a les portes del Parlament. Pares, mares, alumnes i regidors de l'oposició es concentraren per exigir que el centre s'inclogui en els pressuposts de 2012, ja que els comptes de la Comunitat no preveuen cap partida per a aquesta infraestructura.

Això no obstant, Bosch explicà que el seu departament fa feina per trobar una partida i que possiblement es farà a través d'una modificació de les cessions de crèdit. El conseller assegurà que l'IES Sant Marçal "és prioritari" i que, per això, el seu departament ja fa feina en un avantprojecte per accelerar-ne el procés. "Construir un institut té una durada d'entre 18 i 20 mesos i es necessiten uns 6 milions d'euros", va dir. Tanmateix, Bosch lamentà una vegada més que es trobaren la caixa buida i una promesa d'institut.

Lluita

Els manifestants, però, volen fets i no paraules i exigeixen planificació educactiva a Marratxí. De fet, assenyalen que ben aviat ja farà falta un tercer centre al municipi. Fora del Parlament, els representants de les associacions de pares i mares (Apima) dels centres escolars de Marratxí llegiren un manifest conjunt i insistiren que no cessaran la lluita fins que no es doti una partida econòmica per a l'IES Sant Marçal.

I és que per molta primera pedra que es posi, el que necessiten són els doblers. "El que compta és la licitació i l'inici de les obres", indicaren. Per això, continuaran reivindicant l'IES ja que, de moment, no hi ha partida en els pressuposts.

"Senyor Bauzá, l'institut on és?" i "José Ramón, surt" són algunes de les frases que s'hi pogueren escoltar. Tanmateix, el que fou el batle durant vuit anys de les persones que es manifestaven no hi comparegué, ja que a aquelles hores partia cap a Madrid.•

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Una llucmajorera, fa mes de 9 anys

A Badies (Llucmajor) també fa falta un institut. El PP crea urbanitzacions per a forrar-se i llavors no els dóna els serveis mínims necessaris.

Valoració:1menosmas
Per Margalida, fa mes de 9 anys

Ja hi tornam a ser en que s'han trobat el calaix buit !! I com el va trobar el pacte ? Si està buit és pel fet de que el pacte va entrar al govern després d'una legislatura de despilfarro, corrupció i malversació dels fons públics !! Que tornin tots els doblers que falten i no tendran cap problema en poder crear la partida presupostaria. Recordatori dels dobles que han de reposar : Maqueta opera, Palma Arena, Cas turisme Jove, Son Oms, voltor, ibatur, funeraria, Bitel 2, clavaguera, Dolça Mulet, Cas maquillatge, De santos, ca'n domenge, cola cao, bombers, peatge.... També es poden baixar el sou tots els polítics un 25%,( encara els hi quedarà un sou més que considerable), que facin tornar algun dels diplomàtics que s'ha enviat a Europa, I si en tot això encara no basta, que gestionin els pressuposts així com toca, amb les prioritats socials, no en les seves. Que canviin el cantet i comencin a fer la feina així com toca, que ja és hora.

Valoració:9menosmas
Per xiscor, fa mes de 9 anys

Com sempre el que va fer el contes es va equivocar . Com a mínim eren el doble , es varen repartir 100 pancartes hi a mes hi havia molta gent amb pancartes pròpies . Sempre esteim igual !!!!

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris