cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

“Volem el túnel gratuït”

Més de 300 veïns de Bunyola i Sóller fan pinya en una marxa reivindicativa amb parada inclosa davant la casa de l’expresident Gabriel Cañellas

29140

La marxa arreplegà unes 300 persones, 500 segons els organitzadors.

Jaume Lladó(Joan Lladó.)

Una pancarta amb el lema ‘Túnel gratuït' encapçalà ahir la manifestació en la qual unes 300 persones -500, segons els organitzadors- de Bunyola i de Sóller reclamaren ahir la gratuïtat del túnel per als residents, els primers, i l'abonament de les subvencions pendents, els segons. La manifestació sortí de Bunyola i arribà a la boca sud del túnel, on es llegiren els manifests. Era el primer cop que sollerics i bunyolins protestaven plegats pel túnel.

Les demandes, però, no eren exactament les mateixes. Mentre que els bunyolins sol·liciten la gratuïtat del túnel, els sollerics exigeixen al Govern que els aboni els pagaments pendents relatius a les subvencions públiques per circular-hi. S'ha de recordar que als residents a Sóller, Fornalutx i Escorca se'ls aplica una bonificació del 75 per cent des que es construí la infraestructura. Des de fa 12 anys, a més, el Govern els subvenciona, a posteriori, el 25 per cent restant de l'import. Aquest és el deute que ahir reclamaven els sollerics, ja que l'Administració no els paga des de l'octubre de 2010.

La manifestació transcorregué amb normalitat, amb un ambient reivindicatiu i festiu alhora. Sortí a les deu i mitja del matí de la plaça de Bunyola, en direcció al túnel, per la carretera i custodiada per agents de la Guàrdia Civil. A Can Penasso, dos autocars i algunes cotxades de sollerics, com també desenes de veïns de Palmanyola, s'hi varen afegir.

"Cañellas, els doblers"
A l'altura de l'Alqueria d'Avall, la finca on viu l'expresident Gabriel Cañellas, els manifestants feren una aturada de cinc minuts. Amb una ambient més escalfat que fins aleshores, feren renou, xiularen, reclamaren "els doblers (de quan es construí el túnel)", cridaren "delinqüent" i dos membres del col·lectiu Albaïna col·locaren una pancarta en un racó de la finca que deia "Pagam per sortir de ca nostra. Gràcies i gràcies, Cañellas".

Una vegada a la boca del túnel, els portaveus de les dues principals entitats que havien convocat la protesta llegiren els manifests. Carmen Parra, presidenta de l'Associació de Veïns de Bunyola, exigí poder fer ús del túnel "amb les mateixes condicions" que els sollerics i "sense cap tipus de distinció".

Argumentà que el 75 per cent del traçat es troba dins el terme municipal de Bunyola i que, atesa la proximitat de les dues poblacions, un alt percentatge de bunyolins fa feina a l'altre costat. Recordà que molts s'empadronen a Sóller o hi matriculen el cotxe per obtenir el descompte, "de manera que els nostres imposts se'n van als comptes de Sóller". Per això, apostà per retirar les barreres que "limiten el contacte" entre els dos nuclis.

Les demandes dels sollerics anaren en dues direccions: que el Govern pagui els retards de 2010 i 2011, per un cantó, i "fer un front comú amb la resta de mallorquins per acabar amb un dels peatges més cars de l'Estat", per l'altre. "No acceptam haver d'aguantar el peatge fins a l'any 2022", afegiren els mobilitzats.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan, fa mes de 9 anys

s'extrema esquerra catalanista utilitza justes reivindicacions ciutadanes per fer actes partidistes. Fins ara havien callat...tot això es una manipulació. No tornaré ha assistir a cap acte d'aquesta gent manipuladora!

Valoració:-8menosmas
Per Mallorqui, fa mes de 9 anys

A voltar per es coll, que es de franc!, bunyolins i sollerics...i la resta de mallorquins?, o voltros pagareu per emprar ses carreteres dels altres pobles?, pura pocavergonyeria...i segur que la majoria eren dels que deien, abans, Tunel No!.

Valoració:-8menosmas
Per Bunyolí, fa mes de 9 anys

I a on s'amagava el PP bunyolí? Jo no en vaig veure cap... I això que el batle, en Jaume Isern, s'ha pujat el sou un 500% i se pot permetre el luxe d'anar a moltes manifestacions amb la seva dedicació exclusiva.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris