algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Cassolada contra les retallades a Sóller

Unes 200 persones protesten per la decisió de l’Ajuntament d’eliminar la concertació de 20 places a la residència de gent gran Bell Entorn

29034

La cassolada tingué lloc ahir al migdia davant la seu de l'Ajuntament.

Jaume Lladó

Unes 200 persones protestaren ahir a Sóller amb una sorollosa cassolada contra la decisió de l'Ajuntament de suprimir la concertació de 20 places de la residència per a persones majors Bell Entorn. La protesta, que tingué lloc al migdia davant la seu del Consistori, l'havia convocada el col·lectiu Albaïna.

Des que el municipi cedí el solar perquè es pogués construir el geriàtric, que és propietat d'una empresa privada, l'Ajuntament havia mantingut la concertació de 30 places assistencials. Eren places, per tant, subvencionades, els usuaris de les quals tan sols hi destinaven una part de la seva renda. L'equip de govern municipal, del Partit Popular, aprovà aquesta setmana reduir el nombre de llits concertats a només 10.

A partir de l'any que ve, que és la data en què es farà efectiva la supressió de les 20 places concertades, els usuaris -llevat dels 10 que la mantindran- hauran d'abonar íntegrament -si poden- el cost del servei, estimat en 1.800 euros al mes. Pel seu cantó, el Consistori justifica la retallada per l'elevat deute contret amb la residència. De fet, el deute que el Consistori, d'una banda, i el Govern autonòmic, de l'altra, han acumulat amb el geriàtric frega ja els 3 milions d'euros. Això no obstant, els assistents a la protesta consideren que "el nombre de places concertades per l'Ajuntament ha d'adaptar-se al nombre de persones que necessiten el servei".

Més protestes

La cassolada, que s'allargà durant un quart d'hora, acabà amb la lectura d'un manifest, que fou a càrrec del fill d'un resident i d'un membre del col·lectiu Albaïna, entitat que la convocà. Critcaren la "progressiva privatització" del geriàtric per part de l'Ajuntament i anunciaren que assistiran al ple que s'ha de dur a terme dimarts i en el qual, presumiblement, es ratificarà l'acord de la junta de govern pel qual es deixen de concertar les 20 places.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per usuaridecebut, fa mes de 9 anys

Hi he tengut familiars propers i no tan propers, i creieu-me, no hi voleu els vostres majors en aquesta residència! El tracte no és bo i la neteja i serveis mèdics deixen moltíssim que desitjar. Val més es destinin aquests diners a un centre públic on cuidin i no només tenguin tirats els vells a una cadira. Em sap greu per la gent local, que no voldrien dur els seus majors a altres bandes, però és així de trist.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris