muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Bunyola reprèn la lluita per la gratuïtat del túnel de Sóller

Els veïns dels dos municipis es manifestaran el proper dia 18 de desembre per reclamar els seus “drets”

29020

Molts veïns de Bunyola han de passar cada dia pel túnel per anar a fer feina a Sóller.

A. SEPULVEDA

Els veïns de Sóller i Bunyola fan pinya per una causa comuna: la gratuïtat del túnel de Sóller. Per això, diferents associacions dels dos municipis han convocat una manifestació per al proper dia 18 de desembre sota el lema: "Tenim drets, volem túnel gratuït per a tots".

Tanmateix, la marxa de dia 18 tindrà una doble reivindicació: d'una banda, els veïns de Sóller reclamen el pagament dels retards de fa més d'un any de la tarifa reduïda que abonen per passar pel túnel; d'altra banda, els veïns de Bunyola demanen poder gaudir d'aquest conveni per tal de pagar la tarifa reduïda de què gaudeixen els sollerics. No es tracta d'una demanda nova per part dels bunyolins, però des de l'Associació de Veïns de la localitat asseguren que "mai cap governant municipal no ha aconseguit que puguem tenir la bonificació".

No és la primera vegada que els veïns de Bunyola fan aquesta petició, sinó que es tracta d'una reivindicació històrica. El reclam, però, ha guanyat força d'ençà que s'hi constituí l'Associació de Veïns, fa poc més d'un any. De fet, a final de febrer, el col·lectiu lliurà més d'un miler de signatures a les institucions per poder obtenir-ne la gratuïtat. Tanmateix, els esforços han estat debades.

Resulta que el 80% del túnel de Sóller està dins el terme municipal de Bunyola. A més, són molts els veïns d'aquest municipi que es desplacen a Sóller per motius laborals. "Sabem que no es tracta d'una irregularitat, però no ens queda altre remei que empadronar-nos a Sóller", explicaren des de l'associació, ja que és un col·lectiu força nombrós el que fa feina a la Vall.

Institut

Això no obstant, no només s'hi desplacen per feina, sinó que els alumnes de Bunyola han de triar institut a Sóller o a Palma. Si bé és cert que per als estudiants existeixen uns bonus, aquests estan molt limitats. A més, des de l'associació incideixen que, en moltes ocasions, s'han de fer viatges extraescolars, en cas que s'hagi de fer un treball de grup, per exemple, o que vulguin visitar un amic.

Així mateix, les associacions de comerciants s'han adherit a la reivindicació, ja que, en moltes ocasions, segons expliquen els veïns de Bunyola, "aniríem a comprar als establiments de Sóller en lloc d'anar fins a Palma, nosaltres ho preferim".

Quan el túnel de Sóller es posà en marxa, la concessionària arribà a un acord perquè els veïns de Sóller i Fornalutx hi tinguessin una tarifa reduïda. Tanmateix, el primer Govern d'Antich en prometé la gratuïtat. Per això, els ciutadans d'aquests municipis presentaven la factura a l'Ajuntament, que, a través de la partida pressupostària que obtenia de l'Executiu destinada a aquest fi, retornava els doblers als sollerics.

La crisi i els impagaments de l'Executiu, però, han provocat un retard de més d'un any d'aquests doblers. És per això que els residents de Sóller han convocat ja algunes protestes els darrers mesos. El proper dia 18 la marxa es farà de manera conjunta amb els veïns de Bunyola i els manifestants es concentraran davant el túnel, on llegiran els manifests.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xaume, fa mes de 9 anys

Remei:
Tens raó. Els polítics que tenim per Ciutat només es preocupen de fer pardalades amb els carrils-bici, i de perseguir la nostre llengua.

Valoració:-1menosmas
Per Remei, fa mes de 9 anys

@Jaume, però potser els ciutadans de Palma, Inca, Manacor, etc. no tenen polítics que vetlin pels seus interessos com la gent de Bunyola.
És important.

Valoració:-1menosmas
Per Solleric, fa mes de 9 anys

El tunel hauria d'esser gratüit per a tothom ja que l'ham pagat en escreix, ara bé, dubto que els que cobraren soborns per fer-ho de peatge ara llevin aquest peatge perqué per si algú no ho recorda la "senyora" que presideix el Consell de Mallorca a dia d'avui va cobrar soborns d'aquest tunel.

Valoració:5menosmas
Per drac, fa mes de 9 anys

tunel gratis per a tothom ja! és una vergonya que es tingui que pagar

Valoració:7menosmas
Per xaume, fa mes de 9 anys

El túnel de Sóller de Mallorca es va construir amb doblers de la Comunitat. Els residents de Palma de Mallorca, d'Inca de Mallorca, de Manacor de Mallorca, etc., tenen els mateixos drets que els de Bunyola de Mallorca o els de Sóller de Mallorca de emprar-lo gratuïtament.

Valoració:11menosmas
Per ca, fa mes de 9 anys

220 milions per destrossar la comarca de llevant amb el tren de la vergonya, el tren de llevant. amb aquests desastres ecológics s'han tirat els doblers en aquesta illa, per promeses de bareto del PSM, amb l'aprovació del PSIB epr poder governar, i amb el silenci del PP per no molestar. VERGONYA!

Valoració:-11menosmas
Per Segura, fa mes de 9 anys

Ara que a Sóller i Bunyola hi comanda el pp, i també ho fa al Consell de Mallorca, al Parlament i al Govern, i ben properament al Govern Civil, no resultarà gens difícil a sollerics i bunyolins aconseguir la gratuïtat del peatge. En realitat totes les autoritats implicades són del mateix ppartit i per força s'han d'entendre. Proposaria que tots els ciutadans que viuen en municipis governats pel pp també gaudissin d'aquest privilegi. Menorca i Eivissa també, per si un dia venen a Mallorca i volen fer un tomb fins a Sóller.

Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris