algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Marratxí acaba la paciència

La Coordinadora d’AMIPA exigeix que s’habiliti una partida per a la construcció de l’IES Sant Marçal, ja

30856

Les AMIPA, ahir al solar on s'ha de construir l'institut.

Pilar Pellicer

El poble de Marratxí ha decidit passar a l'acció. La incertesa envolta la construcció del segon institut de Secundària a aquest municipi, i la comunitat educativa ja està cansada d'escoltar cançons i promeses. Ara per ara, l'única cosa certa és que el projecte de pressuposts de la Comunitat Autònoma per a 2012 no inclou cap partida per construir el nou IES Sant Marçal.

Per això, la Coordinadora d'AMIPA de Marratxí ha decidit demanar una reunió urgent amb el president, José Ramón Bauzá, que coneix de primera mà quina és la situació de la localitat, atès que durant la legislatura passada en va ser el batle. Amb una població propera als 33.500 habitants, Marratxí només té un institut, que dóna servei a més de 1.000 alumnes.

Per tant, la comunitat educativa té clar que ha arribat el moment de passar a l'acció. Ahir mostrà el seu malestar en un acte convocat al solar de la Cabaneta, on és previst construir-hi l'institut, molt a prop de Sant Marçal. Si no s'hi habilita un partida específica durant la tramitació parlamentària dels pressuposts, s'anuncià la convocatòria d'una concentració davant la seu del Parlament balear abans de la sessió plenària que ha d'aprovar definitivament els comptes per al 2012.

Tampoc no es descarta preparar accions per al primer trimestre de l'any, amb el suport de totes les entitats socials del municipi, per exigir la urgència i la necessitat d'aixecar les instal·lacions. El president de l'AMIPA de l'IES Sant Marçal, José Fernández, assegurà que la situació actual del centre és molt precària. Els estudiants fan classe de manera provisional a l'antiga escola graduada de Santa Maria i "el centre no té cap mena de pressupost i no poden ni pagar el gasoil", explicà Fernández.

Esmena de PSM-IV-ExM

El grup parlamentari PSM-IV-ExM ha presentat una esmena als pressupostos del 2012 per destinar 800.000 euros a la construcció de l'Institut d'Ensenyament Secundària de Sant Marçal de Marratxí. Els regidors nacionalistes a l'Ajuntament de Marratxí, Joan Francesc Canyelles i Miquel Rosselló, explicaren ahir a través d'un comunicat que l'objectiu de l'esmena és que es pugui redactar el projecte i licitar les obres el 2012. Els regidors de la coalició apunten que, "si no s'hi inclou la partida proposada, és impossible complir aquests terminis".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Damasc, fa mes de 9 anys

Als neocons els interessa més la iniciativa privada que la pública, per això no frisen de fer l'institut públic.

Valoració:1menosmas
Per Marie F, fa mes de 9 anys

No sé com no tenen vergonya, només tenen doblers per el que interessa. I els nins a lloure....si es que no tenc paraules erque aixó es realment vergonyos.

Valoració:3menosmas
Per Damasc, fa mes de 9 anys

Els responsables d'aquesta deficiència són fàcils d'assenyalar: l'ajuntament (pp) i la conselleria d'Educació (pp).

Valoració:3menosmas
Per Miquel, fa mes de 9 anys

L'institut de Sant Marçal s'ha de fer perquè l'actual IES Marratxí està saturat. Pensau que és un centre que es pensà per uns 600 alumnes i actualment n'hi ha més de mil. Ja el 2010 es creà un blog des del mateix institut per denunciar els problemes de saturació i la necessitat de construir l'IES Sant Marçal:

http://iesmarratxi2010.blogspot.com/

La Conselleria també s’arriscà molt amb la creació dels dos instituts. És a dir, l’IES Sant Marçal i també el de Santa Maria (que no està operatiu, només el de Sant Marçal). Curiosament l’IES Sant Marçal provisional funciona a Santa Maria, la qual cosa resulta estranya. Per tant, no hi ha capricis dels pares ni de ningú. A Marratxí s’ha de fer un segon institut i també donar una solució al de Santa Maria, que també lluiten per tenir-ne un.

Valoració:11menosmas
Per PREOCUPADA PER L'EDUCACIÓ I ALTRES COSES, fa mes de 9 anys

Amb els doblers que ens varen fer pagar per la maqueta de l'opera de'n Matas ja tendriem l'institut fet, Amb els doblers que va costar el metro, tendríem una xarxa educativa de primer nivell a la nostra comunitat. Amb el doblers de l'ascensor i l'escalfaplats del Palma Arena, tindriem una biblioteca amb uns recursos didàctics i pedagògics de l'òstia. Amb els doblers del scalectrix d'Eivissa, tindrien l'institut que tanta falta els hi fa i moltes altres coses. Amb tots els altres casos que hi ha hagut, la sanitat i serveis social no haurien de passar gens de pena, Les Illes Balears no es recuperaran de tot aquest desgavell en decades.

Valoració:14menosmas
Per Margalideta, fa mes de 9 anys

Al Govern només li innteressen els centres privats , pagats amb doblers públics.

Valoració:14menosmas
Per PREOCUPADA PER L'EDUCACIÓ, fa mes de 9 anys

L'Ajuntament de Marratxí ha perdut molts d'anys per decidir quin solar s'adjudicava per a la construcció del segon institut a Marratxí, anys irrecuperables des del punt de vista educatiu. Han passat d'un solar a ses cases noves, després per un solar al costat del cementeri, després un solar a la carretera de Pòrtol a Santa Maria i finalment es va decidir pel solar de Sant Marçal, tot això sense tenir en compte ni per un moment les opinions de la comunitat educativa del municipi. Arribat a aquest punt, el realment important és que es faci l'institut JA. Els i les alumnes del nostre municipi ja no poden esperar més. Aquest curs ja s'haurien d'haver instal·lat les aules prefabricades al solar que l'ajuntament hauria d'haver adaptat fent una solera de formigó i fent les canalitzacions d'aigues netes i brutes i posant el cablejat elèctric. No enredeu més la troca i tots presionau per a la construcció de l'institut de Sant Marçal. Els nostres nins i nines no es mereixen aquest tracte. És vergonyós i indignant.

Valoració:14menosmas
Per xisco, fa mes de 9 anys

¿Y por que no lo construyó el pacte cuando gobernaba?

Valoració:-14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris