algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

El PSM diu que el PSOE no està legitimat per governar a Campanet

El secretari general del PSM-Entesa, Biel Barceló, i el portaveu d'aquest partit a Campanet i extinent de batle, Xesc Morell, han parlat del trencament del pacte a l'ajuntament

121876

Xesc Morell en el darrer ple municipal de Campanet.

A. POL

El secretari general del PSM-Entesa, Biel Barceló, i el portaveu d'aquest partit a Campanet i extinent de batle, Xesc Morell, han considerat aquest divendres que el PSOE no té legitimitat per governar en minoria al poble després d'haver trencat de manera unilateral el pacte de govern municipal i treure els quatre regidors del PSM-EN.

En roda de premsa, Xesc Morell ha asseverat que el batle socialista, Joan Amengual, té tres opcions: en primer lloc, dimitir i deixar que els 11 regidors elegeixin un nou batñe, rectificar, o reconèixer que té un pacte amb el PP, com ja ha admès el portaveu del PP.

En aquest sentit, ha explicat que la decisió del batle, ha estat "sorprenent" i "surrealista", ja que l'agrupació nacionalista de Campanet no té constància que hi hagi cap motiu concret que hagi causat la ruptura del pacte de govern i ha assenyalat que l'expulsió dels regidors del PSM-EN s'ha produït "sense previ avís, sense que hi hagués hagut cap conflicte, i sense que s'hagi convocat cap reunió del pacte per xerrar sobre els presumptes problemes que veu el PSOE" .

Així mateix, el portaveu de PSM ha qualificat la decisió de "irresponsable", de "deslleialtat institucional" i de "deslleialtat amb els Campanet" i ha recordat que el PSM va ser el partit més votat en les eleccions municipals, i que "el 65 per cent dels electors va elegir una opció progressista". Finalment, Morell ha afirmat que el seu partit té "un compromís molt clar amb el poble" i que continuaran treballant per a Campanet i que ningú no els "detindrà" en aquesta comesa.

Crida al PSIB
Per la seva part, Barceló ha manifestat "el suport absolut de la direcció del PSM-EN al treball de l'agrupació del PSM-EN de Campanet" i ha expressat la seva "preocupació" davant de l'acumulació de casos de municipis en els quals el PSOE ha fet "pinça" amb el PP per perjudicar el PSM-EN. D'aquesta manera ha citat els casos de Petra, on els nacionalistes governen en minoria, i d'Artà, on el partit més votat ha estat l'UIA (partit local federat amb el PSM) i on el PSOE va maniobrar, "infructuosament", per conformar un govern municipal amb el PP que exclogués els nacionalistes.

Barceló ha manifestat la seva incomprensió sobre per què el PSOE prefereix arribar a acords amb el PP quan té la possibilitat d'arribar a pactes progressistes amb el PSM-EN. "No l'entenem nosaltres, ni tampoc l'entenen els ciutadans progressistes de Mallorca, quan el que ens hauria de preocupar és com fer front a les polítiques antisocials i antimallorquines del PP", ha indicat Barceló, que ha afegit que si es vol "fer front a aquestes polítiques i oferir alternatives de govern d'esquerres, el que hem de fer el PSM-EN i el PSOE és entendre'ns, i cooperar". Per això, el secretari general dels nacionalistes ha fet "una crida a la direcció del PSOE de Mallorca perquè faci passes per reconduir la situació".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquí, fa mes de 9 anys

Roger, no voldràs dir que el partit gran, el partit d'esquerra nacional que no ens fa vergonya, el que no té aprofitats i el que no té ningú que ja fa temps que hauria de dimitir és ERC?

El PSM no és un partit gaire gran, però és el més gran, i de molt, dels petits. Tant de bo d'aquí pocs anys serà gran. A Campanet ho és i per això el volen liquidar (segons he entès de tota aquesta polèmica).

Valoració:0menosmas
Per Roger, fa mes de 9 anys

Quan el PSM es farà gran?
Quan tindrem un partit d'esquerra nacional que no mos fagi vergonya?
Quan marxaran els aprofitats que hi ha?
Quan dimitiran?

Valoració:-1menosmas
Per No us deixeu enganar, fa mes de 9 anys

Els que desconeixem la realitat política campanetera no podem opinar amb coneixement de causa sobre el que ha succeït al cas concret de Campanet. Però crida moltíssim l'atenció que el Sr. Barceló xerri ara d'entrendre-se i cooperar amb el PSOE per oferir alternatives de govern d'esquerres quan fins avui ell mateix ha ignorat i no ha volgut col·laborar amb els partits que fan i defensen polítiques realment d'esquerres. Per salvar les quatre cadires de Campanet ofereix cooperació als centralistes i econòmicament neoliberals del PSOE. Cohèrencia pura!!!

Valoració:4menosmas
Per fogater, fa mes de 9 anys

Per cert, es miri com es miri, el que ha fet el Sr. Amengual és immoral i demostra quin és el valor de la seva paraula (i la de tots els seus companys de partit que ho han permès). Sr. Antich, Sra. Armengol, és aquest el valor de la paraula dels militants del PSIB-PSOE i dels seus dirigents?

Valoració:-3menosmas
Per fogater, fa mes de 9 anys

Puntualitzador, què té a veure una cosa amb l'altra? M'ho expliques? O te conformes amb la teva autocentrada explicació? No sé si m'explic...

Valoració:-4menosmas
Per Tolo, fa mes de 9 anys

Non problem!. Que posin de batle al cap de la Policia Local, que és molt mal educat, sempre està emputat i amb mala baba, i com que sempre va per amunt i per avall amb el cotxe oficial ja pareix un batle d'ofici!. Au, tema arreglat!

Valoració:2menosmas
Per Puntualitzador, fa mes de 9 anys

El psoE i el psm etc varen expulsar un partit integrant del govern la legislatura passada i continuaren tan frescs com si no hagués passat res. En minoria absoluta.

Valoració:0menosmas
Per Danton, fa mes de 9 anys

Aquestes maniobres són legals però no són legítimes. Estic convençut que el PSM cercarà i trobarà la manera de fer la vida impossible a un batlle que s'ha comportat d'una manera tan poc lleial. Per exemple, que demani la reducció del sou de batlle i veurem què en diuen els del psoe-pp, o votar que no a totes les propostes de la batlia. Això pot produir un col·lapse a l'ajuntament o el pacte definitiu psoe-pp. (per cert, us heu fixat que psoe i pp en minúscula no sembla que siguin tan importants?)

Valoració:19menosmas
Per Campaneter, fa mes de 9 anys

En Joan és batle amb 7 vots, els tres del PSOE-Iniciativa Verds i els 4 del PSM. Ara que ha expulsat el PSM ha perdut 4 vots. Per tant, ha de demanar al plenari si volen que continuï de batle o no. Per decència democràtica.

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris