muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

‘Campanet ha tancat una etapa política’

El PP garanteix que donarà suport a l’Ajuntament, “no al PSOE”

121832

Damià Ferrà-Ponç (esq.), conversant amb el seu oncle (enmig) i Francesc Morell (PSM) en un cafè del poble.

Antoni Pol

Qui governarà l'Ajuntament de Campanet els tres anys i mig que encara queden de legislatura és, oficialment, una incògnita. Per bé que el PSOE insisteixi que les desavinences amb el PSM eren vox populi i que la governabilitat era insostenible, un bon nombre de campaneters no amaguen que la ruptura els ha agafat per sorpresa. Els rumors sobre el que ara passarà corren com la pólvora. Això no obstant, quasi ningú no es posa d'acord: el PSOE (3 regidors) manté que intentarà governar en solitari; el PP (4 regidors) assegura que no té cap compromís amb els socialistes, i el PSM (4 regidors) sosté que el pacte entre les dues formacions estatals "es veu claríssim".

El batle, Joan Amengual (PSOE), assegura que és conscient que podria veure's obligat a deixar el càrrec si els altres dos partits presenten una moció de censura, una opció que tant el PP com el PSM descarten. Els populars, que en ocasions anteriors ja s'havien oferit als socialistes per governar plegats, ara diuen que "ens farem pregar", però garanteixen el suport "a l'Ajuntament, no al PSOE, perquè la institució no es paralitzi". El PSM lamenta els fets i considera que la destitució dels seus regidors és una "deslleialtat" per part del batle. Al marge de les declaracions oficials, els rumors i les especulacions circulen arreu. Ahir dematí, als cafès del poble, hi corria la brama que tres edils del Partit Popular passarien al grup mixt i així garantirien el suport al batle socialista. El líder del PP, Miquel Pons, ho desmentí i també negà les informacions que situen els seus regidors a la Lliga Regionalista de Jaume Font.

‘El retorn del PP'

L'expolític Damià Pons Pons -més conegut per Damià Ferrà-Ponç-, que ahir al migdia llegia la premsa al cafè Ca na Morella amb companyia del seu oncle, es mostrà "preocupat i disgustat" amb la ruptura del pacte d'esquerres. Ferrà-Ponç, líder històric del PSM que el 1987 s'afilià al PSOE i que no s'ha de confondre amb Damià Pons que va ser conseller d'Educació i Cultura entre 1999 i 2003, considera que "s'ha tancat una etapa política a Campanet". "Desconec el que passarà ara, però segurament serà pitjor. Ens podríem trobar davant el començament d'un desastre que podria significar el retorn del PP al poder", manifestà. Això no obstant, Ferrà-Ponç recorda que la majoria de campaneters vota l'esquerra. La prova en són els resultats dels darrers comicis estatals, que, si bé els guanyà el PP, els progressistes junts sumen 150 vots més.

Malgrat que PSM i PSOE hagin governat plegats -llevat d'alguna legislatura en què els nacionalistes obtingueren la majoria absoluta- a Campanet els darrers 24 anys, les diferències en el si de l'esquerra vénen d'enrere. La legislatura 1979-1983, la candidatura Socialistes de Campanet, que aplegava membres del PSM i independents, ja s'escindí. Un dels escindits era, justament, Josep Amengual, pare de l'actual batle.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Zelota, fa mes de 9 anys

Quina vergonya! Això no té nom! És perceptible un pacte, tot i que sigui dissimulat, entre pp i psoe. En el fons a ambdós els fa nosa el PSM. Don per fet que sembla haver-hi una entesa entre psoe i pp, tot i que no es concreti en una signatura o un pacte escrit. El psoe l'ha feta bona, serà la seva perdició política, perquè els seus votants poden pensar que votar psoe és votar pp.

Valoració:14menosmas
Per Toni, fa mes de 9 anys

I es poble que???
Va votar, va decidir, i ara degut a que un parell de persones no se volen entendre, merda. Això t'ho ensenyen a ca teva i a primària, i se diu respecte, responsabilitat i educació. Pareix mentida...

Valoració:10menosmas
Per Mister Txapel·la, fa mes de 9 anys

Gora Euskadi!

Valoració:6menosmas
Per Biel, fa mes de 9 anys

El PSM és tan bo que està per damunt aquestes coses terrenals, O no?

Valoració:10menosmas
Per Foraviler, fa mes de 9 anys

Així doncs rompen amb el PSM i deixen la batllia per donar-li al PP? Els del PSOE cada dia estan més trabucats, no?

Valoració:3menosmas
Per Caubet, fa mes de 9 anys

El que més em sorpren és la poca responsabilitat política de tots plegats!! Els personalismes (d'un o altre) per damunt de la responsabilitat de governar.

Valoració:-1menosmas
Per escoltava, fa mes de 9 anys

per favor del pp ni refiarsen.

Valoració:11menosmas
Per fogater, fa mes de 9 anys

Més enllà de qualsevol altra consideració, una cosa és prou clara: el poc valor de la paraula donada.

Valoració:17menosmas
Per Xiribot, fa mes de 9 anys

És a dir, que el PP donarà suport als 3 del PSOE que queden, no se junten que no se semblin. Se veia venir.

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris