nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

La font de la plaça de Pollença tornarà al seu lloc

El ple municipal aprovarà el proper novembre que es restitueixi

128146

La font de la plaça, abans de l'esbucament de can Teresa.

E. BALLESTERO

La font de la plaça de Pollença, emmagatzemada en un local municipal des que es va esfondrar l'edifici de can Teresa, recuperarà la ubicació original. El ple del mes de novembre ratificarà un acord plenari anterior per a la reposició de les antigues fonts de Pollença, especialment la situada a la façana de can Teresa, reconstruïda després de l'esbucamet parcial de l'edifici i el propietari de la qual, Rafel Morro, s'oposa que hi sigui reposada.
La qüestió havia de rebre ahir el vistiplau del ple però, en tractar-se d'una sessió extraordinària, no va poder ser inclosa en l'ordre del dia, per la qual cosa finalment la resolució s'ajornarà fins al mes de novembre.

El batle, Bartomeu Cifre, va explicar que l'Ajuntament disposa d'un informe tècnic que avala la restitució de la font en "el lloc més convenient". Cal recordar que Rafel Morro, propietari de l'edifici a la façana del qual hi havia la font fins al seu esbucament, fa poc més d'un any, es nega a la restitució d'aquest element, que no està catalogat, i amenaça de portar la qüestió als jutjats, si és necessari. Encara que no està catalogada de manera individual, la font de la plaça forma part del sistema hidràulic de Ternelles. Està documentada el 1894 i considerada un dels elements més representatius de la plaça de Pollença, segons l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA).

La rehabilitació de l'edifici conegut com can Teresa disposa de llicència municipal d'obres, sense que hi consti cap prescripció sobre la font. Es tracta d'un dels immobles de les anomenades Illetes de Pollença, degradat durant anys en espera que l'Ajuntament determinàs una solució urbanística per al conjunt en el planejament urbanístic, solució que es va retardar durant prop de 30 anys. Durant l'execució de les tasques de rehabilitació de l'edifici, fa ara aproximadament un any, es va produir un esbucament de la façana original, "involuntari", segons va al·legar en el seu moment el propietari, després del qual es va procedir a apuntalar l'altra façana de l'habitatge i a retirar la font perquè fos conservada en un magatzem municipal. Si el ple de l'Ajuntament dóna el vistiplau a la restitució el mes de novembre, la font podria tornar a la plaça de Pollença abans que finalitzi l'any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris