nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Manacor apujarà totes les taxes un 3,2%

L'equip de govern PP-AIPC aprova l'adaptació de les ordenances municipals a l'increment de l'IPC

128088

El ple celebrat ahir tengué moments de tensió provocats entre l'equip de govern i l'oposició.

G.Mas

L'Ajuntament de Manacor ha anunciat un increment del 3,2% de totes les taxes de les ordenances municipals que ahir s'aprovaren en ple, de manera provisional. La regidora d'Hisenda, Sebastiana Sureda, justificà aquest augment per l'adaptació de les ordenances a l'IPC. Una mesura que no agradà gens ni mica l'oposició, que avisà que hi presentaran les respectives al·legacions, amb vista a l'elaboració dels pressuposts de 2012. El batle, Antoni Pastor, defensà la pujada del 3,2% matisant que "no es tracta de cap augment, si- nó d'un ajustament del pressupost al nivell de vida". A més, recordà que "a Manacor tenim una de les pressions fiscals més baixes de les Balears".

Les previsions d'ingressos de l'Ajuntament de Manacor amb vista a l'any que ve són encara més baixes que les d'enguany. Així, es preveu que baixin entre els 800.000 i el milió d'euros, fet que "ens obliga a adaptar-nos a l'IPC, ja que, si no ho feim, no podríem funcionar de cap manera ni fer front al pagament de les nòmines".
A més, Pastor afegí que "som el municipi més sanejat, però tenim dificultats de liquiditat, perquè el Govern i el Consell de Mallorca ens deuen molts de doblers".

Oposició

Des dels grups de l'oposició, Joan Llodrà, d'Esquerra Republicana, lamentà que "es prevegi un augment de les taxes quan, als pressuposts de l'any passat, i pel fet que hi havia eleccions, optàreu per congelar-les". El republicà criticà que "l'IPC ho ha afectat tot, però no el valor de les cases", i deixà entreveure el seu desacord respecte de l'augment de la taxa de l'IBI, a l'hora que es mostrà en contra "d'apujar imposts en temps de crisi".
Des d'ALM, Francesc Mateu també es mostrà contrari a l'augment i emplaçà a "retirar aquest increment, ja que la gent passa pena amb la crisi econòmica". Una situació que compartí el grup PSM-IniciativaVerds-Entesa de Sebastià Gaià, que ironitzà sobre el fet que "el PP sempre diu que no apuja els imposts, però ara fa el contrari".
D'altra banda, el PSOE es mostrà partidari de no aplicar l'increment de l'IPC i avisà que "hi ha ordenances que pugen fins al 100% més del que ens diuen".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Manacorí, fa mes de 9 anys

I els doblers que ha costat fer i desfer el pont ningú no ens els tornarà? Mentrestant els manacorins ho hem pagat tot i ara ens volen sucar més.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris