cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

El Llevant fa fum i recorda que vol el tren

La plataforma i els batles de la comarca estan indignats amb Company, qui afirmà que no descarten fer-hi vies verdes

128084

Les obres del tren, paralitzades al tram de Son Servera, han provocat un tall en la principal via de connexió entre Cala Millor i el poble.

a.bassa

La comarca de Llevant fa fum. I és que les declaracions del conseller de Mobilitat, Gabriel Company, sobre el futur de les obres del tren han tornat a encendre-hi els ànims. Si l'objectiu era llançar un missatge de tranquil·litat, el resultat ha estat ben bé el contrari. Tant la Plataforma pel tren de Llevant com els batles d'Artà, Capdepera, Son Servera i Sant Llorenç s'han mostrat decebuts i han tornat a fer pinya per recordar al Govern que allò que volen és el tren i que no acceptaran cap altra alternativa. Aquesta és la reacció a la manifestació del conseller feta diumenge, en què assegurava que, des del Govern, "no descarten ni tren ni vies verdes".

La plataforma es mostrava ahir contundent i expressava que "el conseller ens ha decebut profundament amb aquestes manifestacions. Quina barra! Això demostra a les clares que no volen el tren". Continuen dient que "ara no s'ha de decidir si fan el tren. Això ja està decidit. No és el moment de replantajar-se una obra. Ara és el moment d'acabar-la". Finalment, sentenciaven que "la referència a les vies verdes és un brindis al sol que demostra que ni ell ni cap assessor de la Conselleria s'han llegit el projecte que preveu un corredor de bicicletes al llarg de tota la via".

Reaccions

En el mateix sentit es manifestava el batle d'Artà, Jaume Alzamora (Independents). "L'única cosa que volem és que les obres es reprenguin i es faci complir d'una vegada el conveni ferroviari. No volem cap altra alternativa".
Per la seva banda, Mateu Puigrós (GISC), batle de Sant Llorenç, comentava que "no és moment de despistar la gent anunciant vies verdes. Allò que han de fer és reunir els batles i explicar-los què volen. Que hi trobin una sortida digna. Si s'han d'ajornar una mica les obres, hi estam d'acord, però allò que volem és el tren".

Qui també es va mostrar molt indignat fou el batle de Son Servera, Josep Barrientos (PSOE), qui digué "això és un insult a la intel·ligència dels veïns. Són unes declaracions fetes per sortir del pas. Són una presa de pèl i demostren un cop més que el Govern no vol ni té intenció de fer aquest projecte". En el mateix sentit es pronunciava el batle de Capdepera, Rafel Fernández (PSOE): "S'ha de fer complir el conveni, remprendre les obres i que Foment pagui els doblers que es deuen".

Lleialtat institucional

Els batles també coincideixen en el fet que les declaracions als mitjans de comunicació per part del conseller "suposen una manca de lleialtat institucional". Defensen que "no se'ns ha convocat a cap reunió i totes les decisions s'han fet a través dels mitjans de comunicació. Igual que quan es varen aturar". Tampoc no va caure gaire bé que Company digués que "les obres del tren no poden quedar així, és una vergonya". La plataforma deia que "al cap de dos mesos d'haver paralitzat les obres, sense dir ni pruna a cap dels batles afectats i deixant tota la ciutadania de la comarca amb la molèstia de les obres i l'interrogant de què volen fer, ara fa aquestes manifestacions". Per la seva banda, el batle de Manacor, Antoni Pastor (PP), sense voler entrar en polèmiques, defensà que la preferència sens dubte és la finalització de les obres del tren.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 9 anys

Antònia, un altre que va demanar el tren i ara vist el que he vist, sabent el que sé, i després d'haver vist com els que mos venien el tren o no sabien el que deien o senzillament mentien, ara dic NO, NO, NO, NO.NO, NO, NO I NO AQUEST TREN QUE NOMÉS MOS PORTA DESTRUCCIÓ, GASTO PÚBLIC ENORME I NOMÉS EEVIRÀ PER PORTAR TURISTES, POCS, I PER ANAR A PASSEIG ELS DIUMENGE, res del que necessitam a llevant, un transport públic que mos permeti moure'ns per tots sa comarca i només tres pics al dia per quatre pobles.

Valoració:4menosmas
Per Aina, fa mes de 9 anys

EN CONTRA DE TOT EL QUE SIGNIFIQUI CONSTRUIR MÉS INFRAESTRUCTURES, pens que hem de saber gestionar millor ses que tenim i no construir i construir, pareix que aquests polítics només saben que construir i el país està com està, una mica de respecte per sa nostra terra, per favor. ja prou de autopistes, carreteres i trens basta!

Valoració:0menosmas
Per Jaume, fa mes de 9 anys

Crec que sanitat i educació són prioritaris que aquest tren-tram que només era una estratègia política del PSM per replegar uns quants vots i que va acceptar el PSIB per poder governar, ja n'hi ha prou de beneitadures, és que hi ha gent que encara no s'ha enterat de la que ve? Per alguna gent Mallorca encara és una república bananera on els seus polítics es dedicaven a fer grans obres per passar a s'eternitat sense tenir en compte la situació real del país ni ses necessitats de sa gent. Per favor, una mica de responsabilitat i sentit comú i veure com solucionen aquest desastre de tren i tot el que provocat, només cal veure ses cotxeries a Artà i a Son Carrió, fan OI!

Valoració:2menosmas
Per Antònia Ripoll Mir, fa mes de 9 anys

Jo volia aquest tren, és el que diria es jovent molt xulo! Però quan un es posa a analitzar els trajecte que fa en un dia llavors és que veu que a part de "xulo" i "guai" és absurd, i quan veu la destrucció que ha portat i la tudada de doblers és posa ses mans al cap i enten com hem arribat a aquesta situació de crisis profunda. I ja no dic aquests comentaris de fanatisme sectari que fan servir alguns dels pocs defensors del tren que queden, fan por...

Valoració:15menosmas
Per Pep, fa mes de 9 anys

Siurell, Beleta o qui siguis, no hi ha res més demagògic que mostrar unes obres a mig fer tot cap per amunt. Però fixau-vos que no desmentiu cap dels meus arguments. Divagau! Sou propietaris afectatas i enrrabiats. Si estau carregats de raons sortiu al carrer. La gent vos vendrà darrera. Deixau ja l'anonimat de la xarxa!!!

Valoració:-16menosmas
Per Siurell, fa mes de 9 anys

Pep, basta de manipular, som molts els que mos vam creure que el tren aquest passaria per on passava l'antic i seria respectuós, has vist el que heu fet??????????????? visita les obres i fan mal al cor, si en tens... O potser només penses amb els doblers que deus voler guanyar amb aquest tren, quin cinisme! Qui estima Mallorca no la destrueix, te'n recordes¿?? o només això només serveix quan el que destrueixen Mallorca són els fatxes del PP! venga sou uns venuts a les constructores i als que veuen aquest tren com una oportunitat d'especular! I som molts els que necessitam un bon transport públic, que mos serveixi per moure'ns per la comarca sense cotxe, no un tren per turistes i per engrandir s'ego de 4 polítics el dia de s'inauguració.

Valoració:-5menosmas
Per Pep, fa mes de 9 anys

Perquè la Plataforma alternativa al tren sou quatre propietaris expropiats resentits que sols defensau la vostra segona residència i la possiblitat de fer negocis immobiliaris. SENSE LA XARXA NO SOU RES!

Aquest tren serà tan exemplar que posarà en evidència tot els sistema de transport de Mallorca.

Valoració:-2menosmas
Per Cati, fa mes de 9 anys

sopos que creuen que amb vies verdes no podán tirar endavant els seus projectes de reurbanització, No podran fer la Benidorm de Mallorca! que fàstic!!! No volem tren volem vies verdes!!!! Defensam la terra! basta de destrucció!

Valoració:-3menosmas
Per No al tren de llevant!, fa mes de 9 anys

Perquè aquest diari ha vetat la Plataforma alternativa al tren, contra el tren de la vergonya i per un transport públic de qualitat i eficaç per tota la comarca de llevant?
No al tren de la vergonya, No a més carreteres, No a Aumasa, Si a un transport públic que aprofiti les infraestructures actuals, Si a unes vies verdes respectuoses amb el mediambient i educatives, basta de projectes faraònics sense sentit que hipotequen el futur i aposten per fomentar l'especulació als 4 pobles on passa, basta de destruir Mallorca i LLevant! basta de valles, ciment, batsa de pensar en màquines començam a pensar en les persones i respectar l'entorn, No al tren de la vergonya, No al tren de llevant!

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris