lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

Les Covetes, protegides per la Llei de Costes

El GOB es felicita per l'acord del Consell de Mallorca que executa la darrera sentència del Tribunal Suprem

128138

Els polèmics 67 apartaments queden dins la protecció de 100 metres que marca la Llei de Costes.

Joan Riera

 

El GOB s'ha felicitat per la salvació definitiva de les Covetes amb la publicació al BOIB de dia 6 d'octubre del 2011 d'un acord del ple del Consell de Mallorca (de dia 8 de setembre), segons el qual aquest organisme executa la darrera sentència del Tribunal Suprem que afectava les polèmiques construccions. Segons els ecologistes, aquest acord "executa la darrera sentència dels tribunals sobre les Covetes i deixa clar que qualsevol actuació que afecti aquest indret ha de respectar les determinacions establertes en la Llei de costes". Això implica que " la Llei de Costes en aquesta zona estableix una franja de protecció de 100 metres que són inedificables, especialment per a usos residencials".

Sentències

Quatres sentències de l'Audiència Nacional i quatre més del Tribunal Suprem ratificaren en el seu moment aquesta franja de protecció de 100 metres a les Covetes i que "els 67 apartaments eren il·legals i il·legalitzables".
Igualment, en el seu moment "el Tribunal Superior de Justícia de les Balears anul·là la llicència d'obres per edificar-hi els apartaments i, així les coses, ni els promotors tenen llicència ni en poden tenir, ja que la llei ho impedeix per trobar-se a menys de 100 metres de la mar".

El GOB recorda que "aquest és un conflicte que ha durat més de 17 anys i que començà amb l'inici de les obres". Així, els ecologistes iniciaren una campanya per aturar les construccions i aconseguiren anul·lar les llicències. L'any 1995, els tribunals en decretaren la suspensió i a partir d'aquí s'inicià la batalla jurídica.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris