nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Llampuga fresca i de mil maneres

La manca de llamps d'aquesta tardor ha minvat la presència d'aquest peix, però, així i tot, 2.200 quilos animaren la desena Mostra de llampuga a Cala Rajada

122364

A l'hora del dinar tothom agafà els seus plats per anar a tastar mil-i-una maneres de cuinar la llampuga.

J. Socies(J.Socies)

Els 2.200 quilos de llampuga i les 21 maneres de preparar aquest peix blau varen ser el gran atractiu de la desena Mostra de la llampuga de Cala Rajada. La gent arribà de tot Mallorca i, a l'hora del dinar, al recinte del port, n'hi havia d'Esporles, de Campos, d'Artà, de Porreres... tothom amb el mateix objectiu: tastar les mil maneres de cuinar la llampuga. Els fogons anaven a les totes. Arròs, fideus, macarrons, canelons, hamburgueses, tallarines, qualsevol plat tenia un ingredient comú: la llampuga.

Aquells que feia uns quants anys que acudien puntualment a la cita, assenyalaven que no hi havia hagut mai tanta gent; i pel que fa al preu, "és un poc més car", deien uns veïns de Son Servera, mentre aguantaven un plat d'arròs sec amb llampuga. Els cuiners assenyalaven que no sabien la quantitat de racions que servirien, "tindrem el fogó en marxa fins que ho acabem tot", deien rient.

I és que la desena edició de la Mostra de la llampuga és una festa gastronòmica com n'hi ha poques. "Aquest és un producte que els nostres padrins consideraven un peix qualsevol i que sempre menjàvem amb pebres, però aquesta mostra li ha donat modernitat, i això és molt important. Avui hi ha plats com el carpaccio de llampuga", deia el conseller d'Agricultura, Gabriel Company, qui visità la fira al costat del batle, Rafel Fernàndez, i el conseller insular de Presidència, Jaume Juan, entre altres.

Els pescadors i restauradors gabellins demostraren que el peix blau protagonista de la mostra, tot i que tradicionalment és poc valorat, té èxit. Molts associen la poca presència d'aquest peix migratori a la manca de tempestes, ja que està molt relacionada als llamps que comporten.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris