nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Les herbes i els fruits de la Serra, a la Fira de Lluc

Es distingeix de les que munten la resta de pobles: és més petita i no s'hi solen produir aglomeracions

A pesar de les retallades pressupostàries, Lluc torna a dur a terme aquest cap de setmana la seva fira, dedicada a la serra de Tramuntana i als seus productes. Les paradetes estan instal·lades sota els porxets de la plaça dels Pelegrins, just enfront del santuari. La Fira de Lluc es distingeix de les que munten la resta de pobles perquè és més petita i acollidora, no s'hi produeixen grans aglomeracions de gent i els qui la visiten solen passejar-s'hi en silenci i respectant el caràcter espiritual de l'indret.

La fira consta d'una trentena de paradetes que, en general, venen productes propis de la Serra: oliva mallorquina, vins i licors, mel de la comarca, plantes amb propietats medicinals, i també potets d'estètica i bellesa elaborats amb herbes de la muntanya. Algunes associacions i entitats que desenvolupen una tasca relacionada amb la defensa del medi ambient també hi tenen la seva paradeta, però no s'hi venen hamburgueses, ni gofres, ni es pot colcar en els cotxets de xoc. Enguany, a causa de les retallades, la Conselleria de Medi Ambient tampoc no hi ha instal·lat aquells grans envelats de propaganda institucional.

Pressupost escàs

Antoni Solivellas, batle d'Escorca, explicà que el Govern ha continuat col·laborant amb el muntatge de la fira, "però prescindint de tot allò de què es podia prescindir". Tradicionalment, la fira l'organitzaven el santuari de Lluc (que a més a més n'és el promotor), l'Ajuntament d'Escorca i la Conselleria de Medi Ambient. La fira de muntanya també pot visitar-se avui. L'entrada al Jardí Botànic és gratuïta i la del Museu té un 50 per cent de descompte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris